Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátló gyógyszer...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátló gyógyszer elveszett, mi a teendő?

Figyelt kérdés

A problémám a következő:

Barátnőm 2. hónapja szedi (tehát a második levelet) a fogamzásgátló tablettát. Ma közölte velem hogy az egyik szem, mikor meg akarta enni az aznapit, leesett a földre és elveszett. Mit kell ilyenkor tenni? 24 helyett csak 23 van így, beleértve azokat amiket már bevett. A gyógyszer neve "Rezia".

Kérlek valamit mondjatok, hogy mit lehetne csinálni, ha kell és nincs más megoldás max nem csináljuk a levél végéig....

#fogamzásgátlás #Rezia #Elveszett gyógyszer #Rezia Fogamzásgátló tabletta
2013. dec. 19. 20:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Kevés az infó!

"mikor meg akarta enni az aznapit, leesett a földre és elveszett"

Bevett helyette másikat?

Hányadik napi tabletta volt?

"ha kell és nincs más megoldás max nem csináljuk a levél végéig...."

A teendő az, hogy

-vagy egyáltalán nem tart szünetet és egyből elkezdi majd szedni a következő levelet, ahogy bevette a 23. bogyót,

-vagy csak egy nappal hamarabb kezdi a következő levelet! Azaz 1 nappal kevesebb szünetet tart (4 helyett 3-at), mint szokott. Így megmarad a védelem.

Ha ezt nem szeretné és ragaszkodik a szokásos kezdéshez, akkor a szünetben és a következő levél első hetén kell tartózkodnotok a szextől (vagy akkor máshogy is védekeznetek), mert abban az időszakban nem lesz védett.

2013. dec. 19. 22:31
 2/3 A kérdező kommentje:

Elnézést ha kevés információt írtam!

Természetesen bevette a másnapit.

10. napit vesztette el. Tehát 11. napit vette be helyette.

Amit írtál 2 opció közül szerintem a másodikat fogjuk csinálni egyébként.

2013. dec. 21. 19:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Egyébként érdemes egy levelet félretenni arra az esetre, ha ilyenek történnek. Én is Reziát szedek, tudom, hogy nem olcsó, de van egy levél, amiből mindig "pótolni" szoktam, ha véletlenül nem találom, mert elgurul, vagy pedig nincs lehetősége felszívódni a tablettának (pl. hányás, hasmenés). Nektek is ezt javaslom, így mindig van honnan pótolni :)
2013. dec. 22. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!