Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor vegyem be a első tablettát a szülés utáni első menstruáció után?
Sajnos a tejem elapadt így 6. hétre megjött a mensim. A doki fel is írta a fogamzásgátlót és azt mondta kezdjem el szedni.
A gondom az hogy az első mensim 10 napig tartott (tudom ez normális ilyenkor) és még most is van kis mennyiségben, de már nem tudom ez a vége annak vagy az eleje a másodiknak vagy közti vérzés. A fogamzásgátlóra a van írva várjam meg a következő ciklus első napját. A doki meg mondta hogy szedjem. Volt valaki ilyen helyzetben? így is lehet? ilyenkor mire ad védettséget?
Szülés után 2 féleképpen lehet elkezdeni a fogamzásgátlót.
Amennyiben még nem volt szülés után egyáltalán menstruáció, akkor bármikor el lehet kezdeni.
Viszont ha szülés után már volt menstruáció, akkor viszont a vérzés első napján kell elkezdeni.
És szerintem 6 hét után az ilyen hosszadalmas vérzés nem olyan normális. Az meg pláne, hogy még mindig vérezgetsz. Az orvos erre nem mondott semmit? Vagy amióta ilyen hosszan tart a menzeszed, azóta nem voltál orvosnál?
Bár ha az orvos mondta, hogy bármikor elkezdheted, akkor kezd. De én így tudom, hogy így lehet fog. gátlót elkezdeni szedni szülés után.
Szia!
Tudja a doki, és azt mondta hogy normális a hosszabb ideig tartó erős vérzés ha így jön meg 6. hétre mert elapad a tej. A hormonok miatt van. Voltam most kedden dokinál. Ő azt mondta most kezdjem el de mivel én is így hallottam lehet megvárom a következőt. Az a tuti :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!