Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nemi élet megkezdése befolyásolja a menstruációt?
A múlt hónapban kezdtem el nemi életet élni, mióta párkapcsolatom van. A viszonylag rendszeresnek mondható szexuális élet befolyásolhatja a hormonháztartást?
Nincs rendesen beállva a ciklusom, van, mikor 24-25 napra jön meg, van mikor később, akár 30 napra. (Most akarok elkezdeni fogamzásgátlót szedni.)
Szeptemberben 23.-án jött meg, ma van a 28. nap... és még nem jött meg. Nagyon kezdek ideges lenni, hogy baj van.
Még annyit, hogy már a múlt havi is eltérő volt a többitől: a szokásosnál sokkal erősebb, bővebb vérzésem volt és tovább is (6 napig 4-5 nap helyett)tartott.
Létezik, hogy a hormonjaim most bevadultak és ezért szórakozik a menszeszem?
Előre is köszönöm a normális válaszokat.
21/L
NEM! Tévhit, hogy a nemi élet megkezdése ilyen módon megbolygathatja a hormonháztartásodat.
Viszont a stressztől simán késhet.
Vagy attól, ha nem védekeztetek megfelelően és terhes vagy...
A szexuális élet minősége és mennyisége biztos, hogy befolyásolja a hormonháztartást ez tapasztalat is!
Amikor abbahagytam az előző hosszú kapcsolatom után a fogamzásgátló szedését, sokáig összevissza jötte meg a vérzésem, volt, hogy 63 napra (!).
Annak idején pont azért írták fel, hogy meghozzák és rendszeres legyen, tehát joggal féltem attól, hogy ha abbahagyom a gyógyszert akkor nem lesz rendszeres.
Aztán amikor összejöttem a párommal 5 hónapja, már rögtön a soron következő menstruáció szinte napra pontos 28-30 nap között van a ciklusom :)
Ez nem csak testi, hanem lelki dolog is, tehát a hormonháztartást igenis befolyásolja, ilyen esetben jó irányban!
Mondtam is a páromnak, hogy helyre rakott minden szempontból :) 27L
2-es!
"sokáig összevissza jötte meg a vérzésem, volt, hogy 63 napra (!)"
DE ezt NEM a szexhiány okozta, hanem hogy leálltál a fogamzásgátlóról!
A fogamzásgátló teljesen KIKAPCSOLJA a meglévő ciklusodat, és sokaknak nem áll vissza magától vagy csak hosszú hónapokba telik, míg magára talál a szervezetük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!