Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szedett már valaki úgy fogamzásgátlót hogy nem a
vérzés első napján vette be de mondjuk nem is a 2-5.
napon? (PCOS-sek illetve mások is )
Az orvosod egy kókler. Így TILOS lenne a tablettát szedni!
És nem beállítja, hanem leállítja a természetes ciklust (ami neked már eleve nem működik rendesen).
Csak megvonásos vérzést hoz létre (azért jelentkezik, mert megvonod a hormont). Nem fog helyrerakni semmit.
Menj el egy endokrinológushoz! Ez nem a nőgyógyász feladata!
PCOS hatékony kezelése az ún. 3-as kezelés:
-szigorú diéta,
-rendszeres testmozgás,
-és inzulinrezisztenciát csökkentő gyógyszerek.
2013. okt. 16. 00:21
Elsőnek igaza van. A tabletta nem beállítja a menzeszed, hanem egyszerűen csinál egy mű ciklust. A tiéd ugyanúgy nem fog működni. A PCOS-t kell kezelni, és annak a kezelése nem fogamzásgátlóval történik.
2013. okt. 16. 18:23
3/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat! bár én ezt értem amit mondtok egyébként, viszont az endokrinologusom is azt mondta hogy kezdjem el szedni, mert ha már 3 hónapja nem volt vérzésem nem tudnak mit tenni, majd ez rendezi...szóval rohadtul nem értem mi van.. :S :( :'( egyébként akkor szerintetek megjön a szünetben ?? ugye megfog jönni :(!
Megjönni megjön, de és? Ugyanúgy nem lesz peteérésed, ciklusod. Csak havonta vérzel egyet. Megvonásos vérzést más gyógyszerrel is lehetne csinálni, nem kell hozzá fogamzásgátló.
2013. okt. 16. 19:19
Dehogy érted!
Persze, hogy "meg fog jönni", DE NEM A MENZESZED, hanem a megvonásos vérzésed, és azzal szart sem érsz!
NEM fog meggyógyítani!
Csak addig lesz minden szép és jó, amíg szeded azt a vackot.
Ha valaha is gyereket akarsz, akkor keresel egy épeszű orvost.
Ha nem akarsz, akkor megelégedhetsz ezzel a "módszerrel" is.
2013. okt. 16. 19:19
6/10 A kérdező kommentje:
tudom hogy megvonásos vérzés, de és mit tudnék tenni? én már annak is örülnék ha megvonásosan megjönne,mert jelenleg rohadtidegesítő hogy soha nincs semmi... :( tudom hogy ez ideig-óráig hat, mert ha abbahagyom akkor ismét felborul. de ez ellen mit kell tegyek..? komolyan. egyelőre nem akarok gyereket, azt majd később szeretnék
7/10 anonim válasza:
Keresni kéne egy másik dokit! Teljesen igaz, amit az előttem szólók leírtak. A Pcos-t jobb helyeken nem fogigátlóval "kezelik". Ez csak a tüneteken segít, a háttéren, az állapotodon nem. Szénhidrát diéta, és rendszeres sport lenne szükséges. Ha van túlsúlyod, akkor ettől beindul a fogyás is, illetve lehet, hogy még gyógyszerrel rásegítenek.
2013. okt. 18. 15:25
"egyelőre nem akarok gyereket, azt majd később szeretnék"
Ilyen szempontból tok mindegy, hogy most még nem szeretnél, mert ha nem kezeled, később se lesz.
Olvasgass:
[link]
2013. okt. 18. 15:32
9/10 A kérdező kommentje:
hát én lehet hogy hülye vagyok, de most mit tudnék csinálni ha ezt mondják az orvosok? most menjek még tovább és kezdjem az egészet előlről vagy mi? én már semmit nem értek... ezt a pco-s oldalt meg köszi, de fogalmam sincs, én nemtalálok semmit rajta.. teljes már a káosz nálam. hogy csináljak étrendet meg mindent?
10/10 anonim válasza:
Igazság szerint addig kellene menned, amíg nem találsz egy normális orvost, aki rendesen foglalkozik veled, és normálisan kezel. Ha egészséges akarsz lenni és azt akarod, hogy később ne legyen gond a gyerekvállalással sajnos más lehetőséget nincs.
2013. okt. 20. 07:41
Kapcsolódó kérdések: