Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fennáll a terhesség veszélye az alábbi gyógyszer-kihagyási helyzetben?
Gestomix-et szedek. (Olyan mint a többi – 3 hét tabletta, 1 hét szünet.) Múlt hét keddig (szerdáig) tartott a gyógyszerszünet (az első – 1 hónapja szedem), szerdán este kezdtem meg a mostani levelet. Kedd este, azaz tegnap előtt kifelejtettem. Ezzel csak tegnap, azaz szerda este jöttem rá, akkor bevettem azt is meg az aznapit is egyszerre.
A tájékoztató világosan leírja, hogy ha az első héten maradt ki egy tabi, és az azt megelőző héten volt szex, akkor fennállhat a veszély. (És hogy most egy hétig óvszer..)
De:
1. ez az első hét legutolsó napján volt, szóval csak éppenhogy első hét, másnap már megkezdődött a második. Számít ez?
2. A "mulasztást megelőző hét" alatt gondolom nem naptári, hanem tabletta-hetet értenek, magyarul ez a bizonyos hét a gyógyszerszünet hete ugye? Mert akkor pont nem volt szex (csak előtte egy nappal). Utána viszont – a "mulasztás hetében", szóval az elmúlt pár napban már igen, legalább 2-szer. Az tuti nem számít, csak ha múlt szerdáig bezárólag csináltuk volna?
Ugye nem kell dokihoz mennem?
A terhesség esélye amúgy is fennáll -.- Egyik módszer - így ez sem - biztosít 100%-ig védettséget -.- Ha kihagysz egy szemet, meg igeeeen nagyobb az esély. Ennél többet mi sem tudunk!!!!
Nem mindegy amúgy? Vagy terhes vagy, vagy nem......Szerintem tégy belátásod szerint! Itt mi sem fogunk többet tudni, mint te!
Köszi a segítséget...
Azért írtam ki ezt a kérdést, hogy a válaszokból leszűrjem, hogy a fent említett egyedi tényezők mellett – amik sokkal árnyaltabbá teszik az egész szitut a tájékoztatóban felvázoltakhoz képest – vajon a kommentelők mit tennének ebben a helyzetben: ignorálnák, mert még így is elenyésző a terhesség esélye, vagy a "forduljon tanácsért orvosához" opciót választanák, mert a fenti tényezők miatt indokoltnak éreznék.
Ennél pontosabban már nem tudom alátámasztani, hogy miért nem fölösleges a kérdésem.
Különben általában azok szednek fogamzásgátlót, akiknek eléggé nem mindegy, hogy teherbe esnek-e. Én is ezek közé tartozom (nem csak úgy szedem, mert jó az íze).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!