Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mi lehet a megoldás? Abba...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lehet a megoldás? Abba kellene hagynom a fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 3 havi fogamzásgátlót szedtem be, most vagyok a 7 napos szünetben. A 3. levél elején kijött hüvelygombám, elmentem orvoshoz, kezeltük is. Mondta, hogy bármitől lehet (koszos víz, koszos wc, de akár a fogamzásgátlótól is). Elmúlt. Most újra kijött. Ilyenkor mi a teendő? Olvastam, hogy a fogamzásgátló hajlamosabbá teszi a nőket az elgombásodásra, de én azt vettem észre, hogy akkor jön ki, amikor a párom belém is élvez. Máskor úgy csináltuk, hogy nem élvezett belém és érdekesen akkor nem jött ki. Lehet a kettő között összefüggés? Végülis a hüvely savas, az ondó pedig lúgos, így én nem tartom kizártnak. Az orvosom most 2 hétig szabadságon van, addig mégis mit csináljak? Ráadásul ugye most vagyok a 7 napos szünetben, ma járok a 4. napon és még semmi. Lehet, hogy meg sem fog jönni a gomba miatt? Esetleg a gyógyszerváltás megoldás lehet, vagy abba kell hagynom végleg? (1 évig gumiztunk, de már elegünk volt belőle, hogy oda kell rá figyelni állandóan és korlátokat is szab.) Könyörgöm valaki segítsen, szörnyen el vagyok keseredve...
2013. szept. 24. 13:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
És a fertőzés azért nem befolyásolhat ilyenkor, mivel a fogamzásgátlónál nincs menstruáció. Fog. gátló mellett megvonásos vérzés van. Amit a gyógyszer szünetre való abbahagyása vált ki.
2013. szept. 24. 18:31
 12/13 anonim ***** válasza:

Pedig a párod is kezelni kellett volna... Valószínű azért fertőződsz vissza, keress egy másik dokit, vagy a mostani dokinak nyomatékosítsd, hogy óvszer nélkül szeretkeztek...

Egyébként meg a hüvelygombára aki hajlamos, az mindig küszködni fog vele, ezért fontos, hogy fokozottan figyeljen a higiéniára (pamut alsónemű, ami nem tanga, magas hőfokú mosás/vasalás,együttlétek előtt nemi szervek, kezek alapos megmosása, tisztasági betétet, tampont kerülni kell ha lehet, stb), táplálkozásra (pl.:túlzott szénhidrátfogyasztás kerülése).

2013. szept. 25. 21:46
 13/13 anonim ***** válasza:

12-es

...és a fogamzásgátlót is érdemes lenne kerülnie...

2013. szept. 25. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!