Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
18éves kor alattiaknak is felírják a fogamzásgátlót?
elvileg szerintem nincs akadálya
b ár passz nem vagyok orvos :)
Szülői engedélyel igen... de ne akarj 16 évesen fogamzásgátlót szedni. Teljesen szétküldi a szervezetedet bajszod nő és meddőséget is okozhat.
Én 30 éves kor alatt betiltanám a fogamzásgátló szedését.
Az óvszert ne sajnálja felhuzni a pasi.
Persze, de csak ha nem tudja használni. Csak akkor szakad.
Felírják, de nagyon nem ajánlott.
Felírják, szülői engedély sem kell...
Pár feltétele van:
- legalább 2 éves, rendszeres (pontos, beállt) menzesz.
- A családban ne legyen olyan beteg (vér szerinti), akinek volt trombózisa.
Megfelelő manuális vizsgálati eredmény, megfelelő laboreredmény (vér: májfunkció, trombózis rizikó felmérés)
Csak olyan dokinál írass fel gyógyszert, aki megvizsgál, elküld laborba, és felteszi a fenti kérdéseket.
Sajnos vannak dokik, akik minden kérdés, vizsgálat nélkül felírják... nekik így egyszerűbb...
De a hormon nem játék, ha felelőtlenül szeded, akár a későbbi gyerekvállalást veszélyezteted... plusz megnő a hajlam a trombózisra, az pedig az életedbe kerülhet!
De ha a vizsgálatok alapján minden OK, akkor csak nyugodtan, ezek a mai bogyók már alacsony hormontartalmúak...
Viszont, ha elfogadsz egy magánvéleményt: én nemrég kezdtem tájékozódni, mivel én már 15 éve nem védekezek (sajnos nincs rá szükségem, viszont kamaszlányom van, és a legjobbat szeretném neki...
Ha nincs akadálya a hormontartalmú fogamzásgátlónak, és ha anyagilag is megengedheted magadnak, és 4 éven belül várhatóan nem akarsz szülni, válassz inkább implantátumot...
Nincs az, hogy elfelejted bevenni... egy hasmenés, hányás nem befolyásolja... árban pedig ugyanott van kb, mintha 4 évig szednéd a gyógyszert, csak egyszerre kell kiadni.
"Teljesen szétküldi a szervezetedet bajszod nő és meddőséget is okozhat.
Én 30 éves kor alatt betiltanám a fogamzásgátló szedését. "
Azért haladhatnál válaszoló már a korral egy kicsit!
A mai, modern fogamzásgátlók sokkal kevesebb hormont tartalmaznak, mint a régiek, így nem fogják senkinek a szervezetét szétküldeni. És nyugodtan szedhető éveken keresztül szünet nélkül is akár és nem lesz tőle meddő az ember. És bajsza sem nő tőle.:)
Ha körültekintő és felelősségteljes az orvos, akkor alapos kivizsgálás után fogja felírni a gyógyszert. Ha az illetőnél kijönnek olyan dolgok, ami miatt nem szedheti, nem fogja felírni. Ha a vizsgálatok rendben vannak, az első 3 hónapban ki fognak jönni a mellékhatások, ha mégsem megfelelő az illető számára, így abba is hagyhatja, vagy kaphat másikat.
És amiket leírtál, azok csak lehetséges mellékhatások és egyáltalán nem jellemzők általánosságban. Általánosságban véve, a legtöbb nő, aki gyógyszerrel védekezik, nem lesz meddő és nem fog sem elhízni, sem bajsza nőni.
És 7 évig szedtem fogamzásgátlót, 18 év alatt kezdtem egyébként, egészen pontosan 17 voltam és köszönöm szépen, boldog anyuka vagyok, nem lettem meddő, bajszom se nőtt, elhízva sem vagyok, sőt sokat fogytam az elmúlt években és nemrég hagytam abba bizonyos okból kifolyólag és amikor kellett, akkor meg is jött a vérzésem.
Szóval azért ne riogassunk már mindenkit.
Egyébként, ha annyira a szervezet tönkre vágásától tart itt valaki, akkor jobban árthat akár az óvszerrel, mint a gyógyszerrel, ugyanis ha kiszakad az óvszer, mert sokan nem tudják megfelelően használni, akkor a 72 órás tablettával és az abortusszal sokkal jobban ártanak a szervezetnek...
Úgyhogy szerintem ezt mindenki döntse el maga, hogy mivel szeretne védekezni, az orvosnak meg az a dolga, hogy az megfelelően történjen, ha mégis valaki a gyógyszer mellett dönt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!