Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátlót szedek több mint egy éve, de még nem volt hasmenésem. Segítség!?
Szerda óta szedem az újabb havi Symicia gyógyszert, de csütörtök este óta megy a hasam. Szedek hasfogót (Bolus) napi 2x, de a tegnapi tablettát csak este 7-kor mertem bevenni, mert barátnőm azt mondta, ha 4 órán át nem megy a hasam, felszívódik a gyógyszer. Nem kellett már aznap este mennem a mellékhelyiségbe, csak másnap reggel egy picit. Utána bevettem egy szem Bolust, 13:20-kor be a napi tablettát és most 19:30-kor volt újabb hasmenésem. Igaz, hogy ennyi idő elteltével felszívódott a gyógyszer és ugyanúgy véd?
Köszi a választ!
L/22
Nyugi, felszívódott.
(Azért a két gyógyszer között is illett volna tartani pár órát, de nem hiszem, hogy egy hasfogó bekavar.)
Köszönöm a válaszokat! Idő közben számítógép elé kerültem és a betegtájékoztatóban is ez található:
"Mi a teendő hányás vagy súlyos hasmenés esetén?
Ha a tabletta bevételét követő 3-4 órában hány, vagy súlyos hasmenése van, fennáll annak a veszélye, hogy a hatóanyag nem szívódik fel teljes mértékben a szervezetbe. Ez a helyzet hasonló ahhoz, mint amikor elfelejtett bevenni egy tablettát."
Szóval akkor védett vagyok, semmi gond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!