Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyek azok a fogamzásgátló tabletták, amiket "folyamatosan" lehet szedni? Tehát nem 21 napig, aztán 7 nap szünet.
Első!
Van más is.
Én Velgynt szedek, az is 28 szemes. Ott sem kell szünetet tartani.
Amúgy kérdező, mit kell számolgatni? Van 21 tabletta, rajta a napok nevével, így beszeded minden nap az adott napi tablettát. Utána meg vársz 7 napot, tudod, hogy mondjuk szerdán kell folytatni, akkor szerdán folytatod. Ennyi.
Amúgy meg miért is kell pluszban védekezni? A 7 napos szünetben véd a tabletta. És minden tablettának megvan, hogy mennyi idő, míg kifejti a hatását. És ugyanazok a szabályok vonatkoznak az összesre, ha bármi történt, ami csökkenthette a hatást, akkor kiegészítő védekezés kell!
Annyi, hogy olyat kérsz, ahol placebo tablettákkal segítik a szedést!
A legtöbb ilyen.
21 vagy 24 hatóanyagos tabletta és 7 illetve 4 hatóanyagmentes (placebo) tabletta.
Olyan NINCS, ami 28 hatóanyagost tartalmazna. Kell a szünet.
(A Velgyn 24+4-es)
Utolsó!
Én is tudok olvasni, hogy a 4 placebo tabletta nem tartalmaz hatóanyagot, de attól még az egész hónapban minden nap tablettát kell szedni. Vagyis nincs tabletta szünet. Hatóanyag szünet van, de tabletta szünet nincs. Ha lenne, akkor nem lenne a 4 placebo, hanem 4 napig semmit nem kéne szedni.
És a kérdező ezt kérdezte. Hogy van-e olyan, amit folyamatosan kell szedni.
Erre írta az első, hogy csak 1 fajta van, mire írtam én, hogy van másik is, mert én is olyat szedek (Velgyn).
Utolsó!
De ez az, hogy NEM kell a tiédet sem folyamatosan szedni!
A placebo CSAK a szedést könnyíti!
Ha úgy döntesz, NEM szeded be, hanem 4 nap múlva simán folytatod a következő levéllel, akkor is ugyanúgy védett maradsz!
Kérdezd meg az orvosod vagy olvasd el újra a tájékoztatót, ha nem hiszed.
Én elhiszem. Nem arról van szó. Csak ezt végig lehet szedni és arra gondoltam. Tehát az egész levéllel folyamatosan. Nem kell szünetet tartani tabletta tekintetében. Tehát fizikálisan, akkor is bevesz az ember tablettát, amikor éppen hatóanyag szünet van.
Erre gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!