Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogy 1 szem gyógyszer kihagyása baj? Hiszen a 7 napos szünetben sem szedjük, akkor bezzeg véd. Magyarázat?
ezen már én is gondolkoztam...
De szerintem azért, mert a 7 napos szünet előtt már bevetted a 21 tablettát, ami kialakítja a védelmet. Viszont ha közben 1-et kihagysz, akkor nincs meg a kellő védelem.
Nem tudom igazából, ezt csak én gondolom. :)
Egyébként meg számít, hogy hanyadik héten hagysz ki. :)
Már leírtuk a magyarázatot, részletesen.
Szerintem neked is kiírta, mikor kérdeztél.
De legyen:
a mai fogamzásgátlókban olyan kevés hormon van, ami éppen hogy csak képes megakadályozni a petesejtek érését.
Ha csak egyetlen napot kihagysz, akkor *előfordulhat* hogy elkezd érni egy petesejt.
Ha egyszer elkezdte, azt az isten se állítja többé le.
A 7 napos szünetben viszont lesz egy megvonásos vérzésed, ami mindent kisöpör (hacsak nincs már mélyen beágyazódva, mert kihagytál hó közben) - utána pedig pár napig még nem érik semmi. Ezért véd ilyenkor is.
Baromi bonyolult lenne ezt leirni es szerintem nem is ertened, ezert nagyon roviden leirom.
A szervezetednek a rendszeres szedes a lenyeges, ezert nem indul eresnek egy pete a szunetben. Viszont ha kihagysz egy szemet, akkor mar nincs rendszeresseg, eresnek indulhat a pete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!