Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki szedett Duphastont: mennyivel az utolsó szem után jött meg? Én 5napig szedtem 2x2-t, hogy megjöjjön. Mikorra várható? Olvastam már 2-3, és 10 napot is. Meg lehet ezt gyorsítani valahogy, hogy kiürüljön a gyógyszerrel bevitt hormon?
Duphaston nélkül nincs menzeszed, és így akarsz tait szedni?
Remélem azt tudod, hogy a tabi nem fogja helyretenni a ciklusod. Csak addig tűnik majd normálisnak, amíg szeded. Utána olyan lesz, mint szedés előtt, sőt, sok esetben még rosszabb.
Ha gond van a ciklusoddal, azt nem tabival kell kezelni. Mert aztán majd ha gyereket akarsz, járhatsz a meddőségibe.
Egyébként kb. 10 napon belül vmikor meg kellene jönnie. És nem, nem lehet gyorsítani.
de, van menzeszem duphaston nélkül is, csak elég rendszertelen, általában megjön nagyjából időre, de néha nem, most pl. késik 3 hete. és ez elég necces, mert sosem tudhatom, hogy teherbe estem-e, vagy csak a "szokásos". ezért kell a gyógyszer. és nyilván, konzultáltam nőgyógyásszal, nem csak úgy a vakvilágba kezdtem el szedni ezt a gyógyszert sem, és a fogamzásgátlót is ő írta, nem a vateráról rendeltem találomra. :D
amióta először megjött, azóta sose volt pontos, és a vizsálatok szerint nincs hormonproblémám, vagy pl. petefészekcisztám sem. úgy tűnik, nekem sose lesz óramű-szerűen pontos. ahogy én hallottam-olvastam, elég sok lánynak írják fel a fogamzásgátlót ilyen célzattal is. bár amúgy is szükségem van rá, de nem ártana, ha ezen is segítene.
Nem leszólni akartalak, csak felvilágosítani.
Sok doki ír ilyen problémára tablettát, mert kényelmes. Szedi az ember, aztán addig se hisztizik a menzesze miatt, és még jó eséllyel teherbe sem esik.
Az már más kérdés, hogy utána esetleg még szarabbá teszi az amúgy sem tökéletesen működő ciklusát.
De a te dolgod, csak mondtam. Mert sokan azt hiszik, hogy azért, mert a tabi mellett rendszeres a vérzésük, akkor már meg is gyógyultak. Aztán csodálkoznak, mikor abbahagyják, és ugyanúgy nem jön meg.
azt tudom, hogy a tabletta csak "megszünteti" a tüneteket, mármint az összevissza ciklust, de nagyon más ötletem nincs, hogy mit tehetnék :)
tényleg, köszi ám, hogy írtál :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!