Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ha már 10 hónapja szedek fog....

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha már 10 hónapja szedek fog. Gátlót és elfelejtettem bevenni a tegnapi szemet, akkor is beindulhat a peteérés ennyi idő alatt?

Figyelt kérdés
Belarát szedek. Este 8kor szoktam bevenni, tegnap épp nem voltam gyógyszer közelben és később elfelejtettem bevenni. Most tűnt fel. Kedden voltunk utoljára együtt a párommal. A betegtájékoztató azt mondja, hogy ha nem pótoltam 12 órán belül, akkor azonnal pótoljam és a következőt szokásos időben. De én nem pótoltam az előzőt, mert most 8kor vettem észre. Remélem ez nem baj. Erről nem ír. És 7 napig egyéb kiegészítést kell alkalmaznom. Van itthon még pharmatex, az elég szerintetek? Beindulhat 1 kihagyott szem miatt a peteérés, vagy 10 hónap alatt kialakult már akkora védettség, hogy ne? Muszáj 7 napig mást is használni? Nem akarok még terhes lenni :) Majd 3-4 év múlva. :) Előre is köszi!
2009. okt. 16. 20:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Figyelj, én nem kockáztatnék egy ennyire fontos kérdéssel.

Ha nem indult be, és védekeztél még 7 napig, nem lesz semmi baj.

De ha beindult, és nem tettél ellene, nagyságrendekkel súlyosabb következményekkel kell számolnod.

Szóval, véleményem szerint vedd úgy, hogy beindult.

2009. okt. 16. 21:30
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha már 10 hónapja szeded, akkor tudnod kell, hogy mennyi idő alatt indul be a peteérésed...Úgy értem, hogy ha mondjuk az utolsó tabletta utáni 3. napon jön meg, akkor nem sokkal az előtt kezdődik el... Ha rám hallgatsz használsz kiegészítő fogamzásgátló ezközt, erre tökéletesen alkalmas a helyi hüvelyi fogamzásgátló... ha legközelebb elfelejted bevenni, akkor mihamarabb pótold, akkor is ha ez két tabletta egyszerre való bevételét jelenti... Amúgy elvileg a későbbi tabletta védelmet nyújt...de persze ez függ attól is, hogy hányadik hétben vagy, ha a máásodikban akkor feltétlenül használj mást, mert akkor van elvileg a rendes peteérésed időszaka!
2009. okt. 16. 21:38
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Még tudok védekezni mivel a tegnap előtti (csütörtöki) tablettát nem vettem be, a tegnapit már igen, de kettőt nem mertem bevenni.

A 4. napon szokott megjönni (szerdán fogy el és vasárnap jön meg), ebből a levélből 1 heti adagot szedtem be eddig, vagyis 8 szemet (9-et kellett volna). De akkor megy 1 hétig egyéb kiegészítő is.

Egyébként furcsállom, hogy nem vettem be, eddig szinte mindig percre pontosan bevettem, most meg így elfelejtettem...kicsit meglepődtem amikor megláttam a levélen :) De ez van. Még biztos nem vagyok terhes, de teszünk ellene, hogy ne is maradjak az.

2009. okt. 17. 07:42
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyébként a peteérésed megindul rendesen a ciklusod 13-15. napján, a fogamzásgátló a petesejt kilökődését, vagyis a petevezetékbe jutását gátolja, úgy hogy leblokkoltatja a hipotalamusszal az ösztrogén és progeszteron termelést...
2009. okt. 17. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!