Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nőgyógyásznak higgyek vagy a tabletta papírjának?
4 éve szedem a yasminelle tablettát, most fordult elő először, hogy a csomag első szemét másnap vettem be mint amikor kellett volna.
A tájékoztatón jól rámijesztettek, hogy terhes is lehetek akár...
Ezután 2 (!!!!) nőgyógyásszal is beszéltem.
Az első: Azt mondta, máskor ne csináljak ilyet mert esélyes a baj, de nyugodjak meg nem lesz baj de azért majd csináltassak egy tesztet.
A másik: Megnyugtatott, hogyha valaki csúsztat a bogyóval úgy se lesz terhes és nem lesz semmi baj, nem leszek terhes.
Mindkettő kiváló szakember, több évembe került mire hozzájuk eljutottam.
Viszont zavaró tényező hogy más áll a papíron mint amit ők mondanak.
Szerintetek?
Az első nőgyógyászra hallgass és kész.
Kicsit elvonatkoztatva: ha egy órád van, tudod a pontos időt. Ha már két órád van, soha nem lehetsz benne biztos, melyik mutatja a pontos időt. Ezzel most azt akarom mondani, hogy válassz egy szakembert, aki segítségét igénybe veszed. Ez most csak arra volt jó, hogy összezavarjanak.
A betegtájékoztatókról meg tudni kell, hogy mindent az ég világon beleírnak, azt is ami Százmillió embernél egyszer fordult elő és az se biztos, hogy a készítmény váltotta ki, de jogi okokból akkor is leírják...
1: A papír csak rosszat ír, aszerint már nagy az esély hogy teherbeestem.
2: Megnyugtatott de figyelmeztetett,hogy vegyek tesztet.
3: MEgnyugtatott, és kizárta a baj eshetőségét. (nem mellesleg nála születtem, nagyon tapasztalt és jó szakember, de nem szeretnék azért ráhallgatni, mert ő mondja a legszimpatikusabb dolgot...)
Tudom, hogy sarkítottál,
DE
1) a "papír" nem azt írja, hogy nagy az esélye, hanem, hogy VAN rá esély (pontosabban nagyobb az esély rá, mintha rendesen szednéd), mert a védelem csökkent.
De ahogy védekezés nélküli szex esetén se esik mindenki rögtön teherbe, így nálad se biztos, hogy bekövetkezik.
Ezért mondta az első doki azt, amit.
A második doki viszont akármilyen kiváló szakember, most butaságot mondott, ugyanis, ha csúsztat valaki, akkor azt NEM úgy teszi, hogy hosszabb szünetet tart a tablettával!
Általában fel is van tüntetve a tájékoztatóban, hogy rövidebb szünetet szabad tartani, hosszabbat TILOS.
Mint ahogy több szemet lehet bevenni (21 napnál tovább szedni és így tolni a ciklust), de 21-nél kevesebbet nem ajánlott.
Azaz a két eset nem ugyanaz. Nem lehet párhuzamot vonni.
----
Egyébként minek kétszer feltenni a kérdést?
Hát nem tudom mihez kezdjek, tegnap este óta görcsölök és nem tudok mit tenni...
Arra gondolsz, hogy ma már kiírtam ezt a kérdést? Valóban más formában, dem ivel alig érkezett válasz így este megint megpróbáltam.
Lehetsz terhes, csak nagyon kicsi az esélye.
Ha előbb kezdted volna, nem később, akkor nem lehetnél. De így igen. De mint mondtam, igen kicsi az esélye. Ha nem jön meg a következő vérzés, akkor csinálj tesztet. Addig meg hiába b.szod magad rajta, úgy se ér semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!