Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy működik a fogamzásgátló tabletta kiíratása?
Elmesz dokihoz, beutal vervetelre. Vervetel reggel van, altalaban 7 es 9 kozott.
Tehat vervetelre masnap kell menned.
Vervetel eredmenye masnap delben jon meg (legalabbis felenk), tehat akkor is menned kell.
Ha aznap rendel a doki, akkor beugrasz hozza, ha nem... Meg egy utad van.
3 havi tablettat tud csak kiirni, tehat 3 havonta kell menned.
Attól is függ, hogy hol. Nekem a IX. kerületi szakrendelőben így történt: bejelentkeztem az orvoshoz, a bejelentkezés utáni kb. 10 napra kaptam időpontot. Ekkor az orvos megvizsgált, és adott 1 héttel későbbre vérvételi időpontot. A vérvétel után 1 héttel elkészültek a laboreredmények, amit az orvos aznap meg is nézett, és felírta a gyógyszert. Kiváltottam, majd várnom kellett a következő menstruációmig (éppen 4 hetet), amikor elkezdhettem szedni. 4 hét szedés után kiegészítő védekezés sem volt szükséges.
A fogamzásgátlókból 1 vagy 3 havi kiszerelések léteznek, felíratni 3 havonta szükséges, ehhez mindig be kell jelentkezni az orvoshoz. Évente vérvizsgálat és méhnyakrákszűrés javasolt.
Hat nálam vervetellel fogamzasgatlo miatt meg öcsém volt, pedig mar 20 eve szedem....
Recept mindig kell majd, de a háziorvos is fel írhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!