Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem beszélnek erről a nőgyógyászok és miért lehetetlenség beszerezni itthon?
Hormonális fogamzásgátló módszer (tabletta, injekció, hüvelygyűrű, tapasz) nálam szívbetegség miatt kilőve.
Budapest szinte összes nőgyógyászánál voltam már hogy megtaláljam a nekem megfelelő módszert de mind hazaküldött azzal hogy óvszer vagy köttessem el magam (21 évesen, köszi!)
Ma elmentem egy újhoz, akinél még nem voltam és ő ajánlotta a pesszáriumot. Én eddig még nem hallottam erről, viszont ő is csupa jókat mondott róla, utánaolvastam a neten is és ott is csak pozitív dolgokat közölnek.
Csak előnye van, mégpedig:
- nem tartalmaz semminemű hormont
- nem befolyásolja a test természetes működését
- spermicid géllel kiegészítve 99%-os védelmet nyújt
- aktus előtt órákkal is felhelyezhető így nem kell közvetlen előtte bajlódni mint az óvszerekkel
- megvédi a méhnyakat, így véd a méhnyakrákkal szemben, és néhány szexuális úton terjedő betegség ellen is
- olcsó módszer, hiszen csak egyszer kell megvenni, ezután ha helyesen van használva, tisztán van tartva akkor akár évekig is használható
Hátránya, mellékhatása pedig egyáltalán nincs, azoknak lehet hasztalan akik esetleg túl tágak és a medencéjük, hüvelyük nem tudja megtartani a pesszáriumot.
Az interneten az orvosok is pozitív válaszokat írnak le ezzel kapcsolatban, és mint utólag kiderült egy csomó egészségügyben dolgozó ilyet használ tabletta helyett.
Engem viszont érdekelne, hogy akkor miért nem terjesztik el itthon is? Miért mondják azoknak, akik nem szedhetnek vagy nem akarnak tablettát szedni hogy ott a gumi és kuss!?
Mert itthon nem lehet kapni. Méghozzá azért nem lehet kapni, mert nem éri meg. Egyszer megveszed, aztán jó ideig nem kell őj. Ezzel szemben a gumi egyszer használatos, a tabit meg folyamatosan kell szedni. Hát ezekben lényegesen több pénz van....
Egyébként én is gondoltam már rá, de nekem a spermicid nem jött be (csípett), anélkül meg nem merem használni.
A "pesszárium spermiciddel" ad 2-3 Pearl indexet, a sima pesszárium 2-18, tehát van egy nagyságrend különbség a becslés alsó és felső értéke közt. A Pearl index adatok persze forrásonként mások és mások lehetnek, íme:
Sok mindenről nem beszélnek, több okból sem. Ezek közül csak az egyik a pénz, de ugyanígy sok orvos egyszerűen tájékozatlan. Na jó, mondjuk a pesszáriumot azért ismerik :D
Viszont pont emiatt a 21. század embere célszerűen informálódik az interneten, mielőtt dönt, nem hisz egyetlen orvosnak.
Egyébként hátránya is van, mert például egy durvább menetnél könnyen előfordulhat, hogy elmozdul. Én például tudtam a létezéséről, de azt is, hogy nálunk három szexből kettő "méhszájmasszázsos", és így bizony már lényegesen kockázatosabb a pesszárium!
Vannak olyanok, akik nem is tudják használni. Nekem méhszájsebem volt, így alapból kilőve. Mellesleg a páromnak elég nagy pénisze van, bármikor elmozdíthatja a péniszével a pesszáriumot.
Ráadásul MO-n buta egy csomó nő.. Nézz szét ebben a kategóriában. Csak annyit kell tenniük, hogy naponta 1x lenyelnek 1 tablettát, figyelnek a hasmenésre, hányásra, gyógyszerekre. Még ez sem megy nekik.. Pesszáriumot szerinted hogy használnák?? Baromi fontos, hogy jól helyezze fel, nehogy elmozduljon, spermiciddel kell bekenni, stb.. Na szerinted?.. :))
Nem mellesleg kb 10 évesen olvastam először a pesszáriumról.. Szóval nem mindenkinek ismeretlen dolog.
Egyáltalán nem ismeretlen.
Biztos van benne valami, hogy a gyógyszer nagyobb üzlet. De én inkább arra szavaznék, amit itt már előttem leírt valaki, nem tudja mindenki használni.
Amikor már az óvszer is gondot okoz?! Hát még ez. Őszintén bevallom, én pl. nem vagyok benne biztos, hogy fel tudnám rakni rendesen. Persze biztos meg lehet tanulni.
De nekem az első nőgyógyászom pl. még a gumit sem ajánlotta, mert jaj, kiszakad, és jövök abortuszra, szedjek inkább tablettát. Na, őt egyébként otthagytam. De azért sokan óvatosságból nem merik használni. Meg sokszor az alkalom szüli a szexet, nem biztos, hogy kimennek előtte felrakni.
Fel lehet rakni órákkal előtte is, ha reggel felteszed és este veszed ki akkor sincs semmi baj.
Egyébként az elején tényleg bonyolult volt egy kicsit használni (mert én ilyet használok:) de kb a 3.-4. alkalom után 3 mp alatt fenn van, kb mint a tampon. Magától a helyére talál egyébként, nem igazán lehet elrontani. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!