Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi történik, ha kihagyok 1 havi fogamzásgátlót?
Valóban, 1 hónapot semmi értelme kihagyni, csak összezavarod a hormonjaidat. Én pont most tartok szünetet, mert már 5 éve szedtem, azt mondta az orvos, hogy 2 hónapot minimum érdemes várni, de inkább 3-at (ez függetlenül attól, hogy mióta szeded). Most fog letelni a 3 hónap.
1-1 hetet mindkét alkalommal késett és erősebb volt a várzés a tabisnál (ez normális teljesen, mert tabi mellett csak megvonásos vérzés van, nem a konktét menstruáció) és a hasam jobban görcsölt, de 3szor kibírom:D Aztán kezdem szedni újra, a 3. menzesz 1. napján.
Köszi, hogy ezt mind leírtad :)! Akkor nyugodtan kihagyhatok 3 hónapot, nem baj, ha nem beszélem meg az orvosommal? Csak mert tényleg nehéz bejutni hozzá :S. Amúgy 3 éve szedem.
És ne akkor kezdjem újraszedni, amikor amúgy is kéne bevennem az első tablettát, csak 3 hónap múlva, hanem a menstruáció első napján?
Előző vagyok, bocsi hogy ilyen soká írok:)
Nem kell emiatt elmenni hozzá. Amikor majd legközelebb mész tabit íratni, akkor szólj neki, hogy tartottál egy szünetet, de egyébként ennyi, ezt az orvosom mondta:)
És igen, az első napján kezdd majd el, mert egy picit át fog alakulni a ciklusod, biztosan nem pont 28 napos lesz, de ahogy magától beáll majd, ahhoz alkalmazkodj.
És a 3 hónap reálisnak tűnik, mert azt mondják, hogy ha pl. valaki családot szeretne és pl 4 évig szedte folyamatosan, akkor 4 hónap szünetet tartson legalább, ha 5-öt, akkor ötöt, mielőtt gyereknemzésbe kezdenek, mert ennyi kell, hogy kiürüljenek a hormonok és egyéb összetevők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!