Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A spirált felteszik nem szült nőknek vagy sem?
Sziasztok! Különböző válaszokat kaptam erre a kérdésre és nem tudom, hogy ezt a mini spirált felteszik-e.
Hormonmentes spirálra gondolok.
Köszi előre is! :)
Tudtommal nem mert a levetele serulest,, es ezaltal meddoseget 8kozhat
Bar amilyen orvosok vannak ma mar, elintezhetik, de nem ajanlom
Igen felteszik. De kétszer megkérdezik, hogy biztosan ezt akarod e. Ugyanis az esetek kis százalékában tényleg okozhat meddőséget, sérülést viszont abszolúte nem okoz.
Az árát sajnos már nem tudom.
Igazából a kockázatok és szövődmények nem különösebben érdekelnek, mindenből baj lehet, csak abból nem, ha nem szexelek, de talán még abból is :)
Azért gondoltam, mert van, aki pont itt írta, hogy nem szült és spirálja van, és már sok helyen olvastam, hogy felteszik, semmi gond nincs vele.
Viszont más meg azt mondta, hogy csak szülés után.
Azert okozhat meddoseget, mert mikor kiveszik felsertheti asszem a petevezeteket, es az hegesen gyogyul es a heg miatt elzarodik
Legalabbis anatomian ezt mondtak
A petevezetéket???
Nem a petevezetékben van a spirál, hanem a méhben. Maximum a méhnyálkahártyát tudja kicsinálni, de ha ez így lenne akkor ez nem lehetne elterjedt fogamzásgátló eszköz.
Utolsó nagyon sajnálom :(
Neked hormonos volt, ugye?
Akkor nem a vezeteket, de a hegesedos sztori fennal
Majd fel ev mulva, ha tul leszek a nogyogyaszaton, megirom:D
Nem javasolják. Mondjuk úgy, hogy nem szült nőknek nem elsődlegesen választandó fogamzásgátló módszer. De ha mondjuk nincsen már lehetőség, kaptál egy alapos felvilágosítást, esetleg aláírsz vmi beleegyezést, akkor valószínűleg van olyan orvos, aki felrakja.
De amúgy a hormonmentes spirál mellett is lehet terhesség. Én már láttam mellette ikerterhességet is.
Persze még mindig a viszonylag biztonságosabb módszerek közé tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!