Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen fogamzásgátlót tudnátok ajánlani? 15 éves vagyok és nem szeretnénk tovább a barátommal gumit használni! Valami olyat szeretnék ami nagyon biztonságos és nem borítja fel a hormonrendszeremet!
6-os!
Mintha csak a "megszakításosan védekeztem, lehetek terhes?" -jellegű kérdésekkel lenne tele a GYIK.
Van itt bőven olyan is, hogy
"antibiotikumot szedtem a fogamzásgátló mellett, belém élvezett a párom, lehetek-e terhes?",
vagy "kihánytam, kif.stam, nem pótoltam, lehetek terhes?".
Az, hogy valaki fogamzásgátlót írat, még nem jelenti azt, hogy tudja is szedni, illetve szabadna-e neki szedni.
Egy 15 évesnek NEM a fogamzásgátló a legjobb védekezési mód.
Fejlődésben lévő szervezetnek többet árt, mint használ
és az, hogy mennyit ártott csak akkor fog kiderülni, ha X év után abbahagyja.
Ebben az életkorban a GUMI a legjobb.
„Hány éves kortól lehet veszélytelenül fogamzásgátló tablettát szedni?"
- A rendszeres szexuális élet elkezdésétől érdemes - hiszen az alacsony hormontartalmú tabletták szedése kisebb veszélyt jelent, mint egy nem kívánt teherbe esés, illetve a terhesség megszakítása. A tablettaszedést mindenképpen nőgyógyászati vizsgálatnak kell megelőznie, amelynek során az orvos elvégzi a rákszűrő vizsgálatot, és megbeszéli a pácienssel, nincs-e olyan betegsége (vagy arra való hajlama), amelynél ellenjavallt a tabletta szedése.
dr. Filep Aladár szülész-nőgyógyász főorvos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!