Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Milyen fogamzásgátlót tudnátok...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen fogamzásgátlót tudnátok ajánlani? 15 éves vagyok és nem szeretnénk tovább a barátommal gumit használni! Valami olyat szeretnék ami nagyon biztonságos és nem borítja fel a hormonrendszeremet!

Figyelt kérdés
2013. jan. 29. 10:39
 1/10 anonim ***** válasza:
A nőgyógyász azt a fogamzásgátlót fogja felírni, ami neked a legmegfelelőbb!
2013. jan. 29. 10:42
 2/10 anonim ***** válasza:
nőgyógyász valsózínűleg többet ért hozzá, mint mi :) és ezek receptkötelesek, tehát mindenképp fel kell iratnod. és nem is te döntöd el, hogy mit szeretnél szedni, hanem a doki kivizsgálás után. :)
2013. jan. 29. 10:42
 3/10 anonim ***** válasza:
Talán a nőgyógyász írja fel és neki kell tudnia, hogy Te mit szedhetsz ... (És most visszafogom magam, hogy a problémádat, a korodat tükrében elkezdjem feszegetni :-P )
2013. jan. 29. 10:43
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én viszont nem gondolom, hogy egy 15 éves lánynak hormonálisan kellene védekeznie... Ha már a fiúd volt olyan "kedves" hogy beavatott a szerelembe, miért nem vállalja ő a védekezés felelősségét? és ne jöjjön a "zokniban lábat mosni" dumával...
2013. jan. 29. 10:45
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
igaza van a hozzászolónak a egy 15 éves lány ne szedjen fogamzásgátlót, mert egyé letre tönkreteheti magát. Igeni a pasi vegye meg 400forintért a gumit és használja. Legyen már eszed te lány, egy pasi miat ne tedd magad tönkre :)
2013. jan. 29. 10:47
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem viszont értékelendő, hogy van felelősségtudata! Ő biztosan nem fog később olyan lehetetlen kérdéseket feltenni, mint egyesek!
2013. jan. 29. 10:51
 7/10 anonim ***** válasza:
65%

6-os!

Mintha csak a "megszakításosan védekeztem, lehetek terhes?" -jellegű kérdésekkel lenne tele a GYIK.

Van itt bőven olyan is, hogy

"antibiotikumot szedtem a fogamzásgátló mellett, belém élvezett a párom, lehetek-e terhes?",

vagy "kihánytam, kif.stam, nem pótoltam, lehetek terhes?".

Az, hogy valaki fogamzásgátlót írat, még nem jelenti azt, hogy tudja is szedni, illetve szabadna-e neki szedni.

Egy 15 évesnek NEM a fogamzásgátló a legjobb védekezési mód.

Fejlődésben lévő szervezetnek többet árt, mint használ

és az, hogy mennyit ártott csak akkor fog kiderülni, ha X év után abbahagyja.

Ebben az életkorban a GUMI a legjobb.

2013. jan. 29. 12:10
 8/10 anonim ***** válasza:
Az utolsónak NAGYON igaza van! 15 évesen fogamzásgátlót szedni??? Remélem nincs olyan nődoki aki felírna egy ennyi idős kislánynak hormonokat!!!!
2013. jan. 30. 09:55
 9/10 anonim ***** válasza:

„Hány éves kortól lehet veszélytelenül fogamzásgátló tablettát szedni?"

- A rendszeres szexuális élet elkezdésétől érdemes - hiszen az alacsony hormontartalmú tabletták szedése kisebb veszélyt jelent, mint egy nem kívánt teherbe esés, illetve a terhesség megszakítása. A tablettaszedést mindenképpen nőgyógyászati vizsgálatnak kell megelőznie, amelynek során az orvos elvégzi a rákszűrő vizsgálatot, és megbeszéli a pácienssel, nincs-e olyan betegsége (vagy arra való hajlama), amelynél ellenjavallt a tabletta szedése.

dr. Filep Aladár szülész-nőgyógyász főorvos

2013. jan. 30. 12:40
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm Dr. Ùr!!!!
2013. jan. 30. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!