Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hüvelygyűrű a gyűrűmentes időszakban is véd?
Igen véd!
A behelyezés napjától kezdve a hüvelygyűrűnek 3 egymást követő héten át, megszakítás nélkül a hüvelyben kell maradnia.
3 hét után el kell távolítani a gyűrűt a hétnek ugyanazon a napján, megközelítőleg ugyanabban az órában, amikor behelyezted. Például ha a NuvaRinget egy szerdai napon este 10 óra körül tetted be, akkor 3 héttel később, szerdán, szintén este 10 óra körül kell kivenned.
Eltávolítás után 1 hétig nem használsz gyűrűt. Ennek a hétnek a folyamán hüvelyi vérzésnek kell jelentkeznie (ún. megvonásos vérzés). Általában ez a NuvaRing eltávolítása után 2-3 nappal kezdődik.
A következő gyűrűt kezd pontosan az 1 hetes szünet után (megint csak ugyanazon a napon, ugyanabban az órában) használni, akkor is, ha tart még a vérzés.
Ha az új gyűrű 3 órát meghaladó késéssel kerül a hüvelybe, a fogamzásgátló hatékonyság csökkenhet.
De abba az egy hétbe is véd!
második, köszönöm az értelmes választ, de én úgy tudom, hogy naponta 3 órát kint lehet, én ugyan nem vettem ki, csak egyszer max. fél órára. ez az első gyűrűm, 3-án kell majd kiszednem
kedves első, te meg olvass utána, hogy egyáltalán miről van szó, és majd utána pofázzál. gondolom nagyon tájékozott 15 éves lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!