Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen fogamzásgátló módszert ajánlanátok az
esetemben? (tovább lent)
Figyelt kérdés
5 éve védekezek óvszerrel, de valahogy becsúszott mellette a baba, most fog megszületni januárban. Nem bántuk, hogy jött, de a következő 3-4 évben semmiképpen sem szeretnék teherbe esni, és így a gumiban már nem bízom annyira. Sajnos fogamzásgátlót sem szedhetek, eddig 4 félét próbáltam ki, mindegyiket orvosi vizsgálat után, és mindegyiktől kisebb-nagyobb bajom lett (köztük melldaganatok),úgyhogy nem szívesen kísérletezgetek velük többet. A spirálról kérdeztem az orvosom, azt mondta, hogy ilyen fiatalnak ő nem rak fel, főleg olyannak, aki feltehetően még szeretne babát az életben.
Mit tudnátok ajánlani, aminek nagy a védőképessége (tudom, hogy nincs 100%, de ami mellett azért mégis nehéz), és nem a legkiábrándítóbb a használata? Köszönöm a válaszokat!
miért nem vált be a gumi? elszakadt és nem vettétek észre?
2012. nov. 21. 20:26
2/9 anonim válasza:
Hüvelygyűrű, pesszárium?
2012. nov. 21. 20:28
3/9 A kérdező kommentje:
Mi sosem vettük észre, hogy kiszakadt volna, nem tudjuk, hogy mikor és hogyan történhetett, csak késett a menstruáció és pozitívat teszteltem. Máig nem tudjuk, hogy hogy jött össze...
2012. nov. 21. 20:30
4/9 anonim válasza:
Marad a naptár-módszer :) Ha rendszeres a ciklusod, viszonylag biztonságos, főleg gumival kiegészítve.
2012. nov. 21. 20:40
5/9 A kérdező kommentje:
Kedves második, bocsánat, csak most vettem észre, hogy két válasz érkezett. A hüvelygyűrűvel az a baj, hogy az is hormonális, azt hiszem (javítsatok ki, ha nem), de az is tartalmaz ösztrogént, ami az én fő bajom a fogamzásgátló tablettával. Ösztrogén nélkülit is próbáltam, de azzal is voltak problémák, szóval a hormonális fogamzásgátlást úgy ahogy van, kerülném. A pesszárium az, ami még megfordult a fejemben nekem is, de elég macerásnak tűnik, és a hibaszázalék is elég nagy! Akkor már inkább az óvszer :).
2012. nov. 21. 20:41
6/9 A kérdező kommentje:
Naptár-módszer: hát... tudom, hogy furcsa, mi nagyon sokszor nevetünk ezen, hogy ez a babó nagyon meg akarhatott születni, ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy nem középidőben fogant, hanem jóval előtte (minden uh vizsgálat ezt támasztja alá, és mi is biztosak vagyunk benne, mert a párom akkor éppen külföldön dolgozott és akkor volt itthon :)). Úgyhogy nem elég, hogy gumi mellett, még csak nem is középidőben, úgyhogy a naptár módszer esetünkben szerintem a legkevésbbé megbízható. Lehet, hogy valami mellett a megszakítás fog szóba jönni, ha biztosra akarunk menni... de az meg olyan...ááá :).
2012. nov. 21. 20:44
7/9 anonim válasza:
Nahhhát! Biztosan tiéd az a gyerek? :D
2012. nov. 21. 20:55
8/9 A kérdező kommentje:
Néha én is elgondolkozom, de olyankor mindig megsoroz egy nagy figyelmeztető rúgás sorozattal és akkor rájövök, hogy igen, igen, ő az én kisfiam. Már most hiperaktív, akkor is jó gyors volt, nem tudom, milyen lesz ha megszületik :)
2012. nov. 21. 20:57
9/9 anonim válasza:
Mérd a testhőd reggelről még az ágyban. De ne hónaljban hanem valahol máshol pl szájban. És mikor kicsit magasabb akkor van peteérésed. Elvileg. Ez segíti kicsit a naptári módszert. Nem mindenkinek van középidőben peteérése.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!