Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Véletlenül 2 szem gyógyszert vettem be, így lehet akkor csak 6 napos szünetet tartani?
Azt hittem, h előző este nem vettem be, ezért vettem be tegnap este kettőt.
barátom nincs, szóval abba nem kavar be, de lehet ettől vmi bajom, h 2-t vettem be?
6 napos szünetet tartsak akkor?
a betegtájékoztatóról hallottál már? ennyire ne legyünk lusták... vagy manapság ennyire ciki az olvasás? inkább írja le valaki röviden? a szövegértés nehéz feladat?
google-be írd be a gyógyszered nevét, és ott is kiadja a tájékoztatót, ha nincs meg a papír. ott le lesz írva, hogy mit kell tenni, ha többet vettél be. -.-
elolvastam...
azt írja nincs arra adat h károsodást okozna 1nél több tabletta bevétele.
ezért kérdeztem h másnak volt-e vmi baja.
a menstruáció első napjának megváltoztatásánál írja h lehet rövidíteni a 7 napos szünetet. azért kérdeztem, mert nem akarok 1 új levélből bevenni 1 szemet, h meglegyen a 21 nap/szem és utána 7 nap szünet. Vagy lehet úgy szerintetek, h 20 nap után tartok 7 nap szünetet? v csak 6-ot tartsak?
Inkább ne tarts szünetet, szedd folyamatosan és csak következő levél után tartsd a szünetet.
Amúgy minden betegtájékoztatóban az van írva: ha kimaradt az adag, akkor mihamarabb pótold, de ne úgy, hogy a következőnél duplát veszel be.
"ha a 3. héten felejtett el bevenni egy tablettát vegye be az elfelejtett tablettát, amilyen hamar eszébe jut, még ha ez azt is jelenti, h egyszerre 2 tablettát kell bevennie.. "
amúgy napok szerint szoktam bevenni, pénteken szoktam bevenni az első szemet. a 14. szem a csütörtöki, csak nem a 13. nap (a szerda) utánit vettem ki a csomagból, hanem az első szem (a péntek) előttit. remélem érthető. a 15. szem a pénteki és akkor láttam, h megvan a csomagban a 14. szem. ezért vettem be mind a kettőt, de utána ahogy utánaszámoltam rájöttem, h a másik végéről vettem be a csütörtökit :S
jó tudom, h előtte kellett volna utánaszámoljak, de nehogy megkövezzetek már ezért :D
akkor sztem úgy csinálom, h most 20 nap után tartok 7 nap szünetet ahogy az utolsó írja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!