Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha anélkül kezdenék el fogamzásgátló tablettát szedni, hogy nőgyógyász nem vizsgált meg, milyen veszélynek teszem ki magam?
Ki sem adják a gyógyszertárban...
Amúgy azért kell a vérvétel, amivel májfunkciót vizsgálnak, mert a hormontartalmú gyógyszerek az egyéb általános gyógyszereknél sokkal jobban terhelik a májat és ha valaki valamilyen májbetegségre szedi (főként análkül, hogy tudná, hogy baja van), abból még májgyulladás vagy egyéb veszélyes betegség is lehet, ha jól tudom, még jóindulatú daganat is lehet belőle, bár ez utóbbiban nem vagyok biztos...
Tudni kell hogy volt-e a családban embólia, hogy cigizik-e akinek felírják, stb, mert a fogamzásgátlók megnövelik az embólia esélyét (tüdőembólia pl, tulajdonképpen a vérrögképzősés esélyét növelik)
21/L
Van egy pár fogamzásgátló gyógyszer, és mi jó és bevált Ildinek, az nem biztos hogy jó lesz és beválik Julinak is.
De vedd be nyugodtan, csak ne less ha véletlenül a nem személyedre szabott gyógyszer miatt egyszer csak teherbe esel, vagy netán trombózis alakul ki. A nőgyógyásznak, ha fogamzásgátlót akarsz szedni, el kell küldenie vérvételre, hogy megnézze, hajlamos vagy-e a trombózisra.
Ha elég érett vagy ahhoz, hogy szexelj, akkor legyél elég érett ahhoz is, hogy normálisan védekezz, ergo ha gyógyszert akarsz szedni konzultálj nőgyógyásszal.
Legrosszabb esetben meghalsz. Hosszan, fájdalmasan.
A népesség túlnyomó többségére teljesen ártalmatlan a fogamzásgátló tabletta, sőt, több jó hatása is van. Ha te abba a kisebbségbe tartozol, akinek nem lenne szabad szednie, akkor egy kis szerencsével feldobod a talpad.
Röviden ennyi. Ne legyél barom.
15:03asnak van igaza.
nekem az orvos nemküldött vérvételre, mondtam neki h tabletta kéne, csinált rákszűrést, benézett oda, és ennyi. felírt egyet, egy hónapra. majd utána vissza kellett mennem, megkérdezte h hogy vagyok? vannak e mellékhatások, ilyesmik. nemvolt, így felírta a 3 hónaposra. 8 éve azt szedem, járok vérvételre májat ellenőriztetni (az úgyis csak utána derül ki h mennyire hat ki a májdra, miután már szeded) és rákszűrésre. ennyi.
amúgy nemértelek, h miből áll nekedis elmászni egy orvoshoz? ez olyan kurv@ nagy dolog? elmész, mondod h tai kell, felírja és szevasz. nemnagy dolog. hülye vagy, ennyi.
Ennyi marhaságot! Hát hol éltek Ti? Májfunkció vizsgálat?
Örülj ha a doki belédkukkant...
Meg személyre szabott fogamzásgátló...Vannak elképzelések...
Majd amelyik cég jobban fizet annak a termékét írja fel a doki úgyis.
Amikor nekem felírta a bogyót(7évvel ezelőtt) gyakorlatilag nem hogy nem vizsgált meg, igazából rám sem nézett...
Na ennyit a személyre szabott bogyókról.
Mellesleg bármilyen gyógyszert meg lehet szerezni recept nélkül, ezt csak megnyugtatásképpen mondom :D
25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!