Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ha fogamzásgátló mellett...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha fogamzásgátló mellett mégis teherbe esik a lány, az hogy derül ki?

Figyelt kérdés

A megvonásos vérzés elmarad olyankor? Vagy minden megy tovább, mintha mi sem történt volna, aztán egyszer csak elkezd kerekedni a pocak?

Barátnőm emiatt nem akar fogamzásgátlót szedni.

2012. okt. 12. 02:00
1 2 3
 11/21 bensdorp ***** válasza:
8.-nak majdnem mindenben teljesen igaza van, kivéve, hogy a megvonásos vérzés is elmarad.
2012. okt. 12. 11:26
 12/21 anonim ***** válasza:
Elmondja neked???
2012. okt. 12. 15:05
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon ellene vagyok a gyógyszernek! Mindenkinek jobb lenne így? Nem...neked lenne jobb elsősorban, a barátnődnek több a gond...először is a kivizsgálás, dokihoz járás, 3 havonta újra feliratni, minden nap odafigyelni, hogy ugyanakkor vegye be, hányinger, hasmenés esetén már nem is véd stb. És ezek még csak a "hétköznapi" gondok. Én egyszer szedtem, és soha többé nem fogok! 3 hónap után abbahagytam, mert az első hónapban, amikor meg kellett volna jönnie, ügyeletet kellett hívni hozzám, algopirin és nospa injekció fenékbe, mert olyan elviselhetetlen hasgörcs tört rám hajnalban. Másodiknál összeestem egy parkban, elájultam és mentő vitt a kórházba, olyan rosszul lettem. Ezek után abbahagytam. Rá fél évre 4 jóindulatú daganat a jobb mellemben. Akkor voltam 19 éves, minden orvosnak az volt az első kérdése, hogy szedek-e fogamzásgátlót, és mindegyik egyöntetűen azt mondta, hogy attól lehetett. Igen, szerencsére nem rákos, de az is egy jó kis tortúra volt: onkológia, biopszia, uh-k, és fél évente évekig kontroll vizsgálatok, hogy nem változik-e, mert akkor meg kell műteni, ami a fél mellemet jelenti, akkorák. Most babát várok, nagyon megszenvedek velük, és az orvos azt mondta, nagy az esély, hogy nem fogok tudni szoptatni se.

Úgyhogy gondolkozzatok el azon, hogy megéri-e a kicsivel jobb szex ezt a sokmindent. Nem biztos, hogy a barátnőd rosszul reagál rá, de szerintem nem éri kockáztatni, főleg, ha így is tart tőle kicsit. Én mindenkit lebeszélnék róla!!!

2012. okt. 12. 15:59
 14/21 anonim ***** válasza:
31%
utolsó: a te eseted ritkaságszámba megy. ettől még más nyugodtan szedheti, millióknak semmi mellékhatása nincsen. attól, hogy te pl nem dohányzol, más se dohányozzon? érted. mindenkire máshogy hat, és nem mindenkire olyan szélsőségesen, mint rád. én 2 éve szedem, és semmi mellékhatás nem volt soha. a kérdező nem a fogamzásgátló ellenes kampányodra volt kíváncsi, hanem másra...
2012. okt. 12. 16:15
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem olyan nagy ritkaság, hogy vkinek gondot okoz.

Itt van pár példa:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

És majd akkor mondd, hogy tökéletesen bevált, és semmi bajod nem lett tőle, ha abbahagytad.

Ugyanis egy csomó gond akkor jön elő, ha az ember abbahagyja. Nem áll vissza a menzesze, kirügyezik a feje stb.

2012. okt. 12. 16:20
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

Igazad van, nem írtam oda, hogy néha FOKOZOTT védelem kell - tehát ha hasmenése van, antibiotikumot kell szednie, egyéb gyógyszer kölcsönhatások, kihányás, és még sorolhatnám. - Ilyenkor természetesen nem 100%-os a védelem!

Egyébként ha betartod az előírást, nyugodt körülmények között! akkor nem lesz semmi baj.

Ezért mondják hogy nem 100%os a védelem hanem csupán 99%. (vagy akörül)

2012. okt. 12. 16:36
 17/21 anonim ***** válasza:
19/L voltam
2012. okt. 12. 16:36
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként kedves #13 válaszoló! Sajnálom, hogy neked nem vált be a gyógyszer, de tudod, ez nagyon szervezetfüggő! De az is lehet, hogy rossz fogamzásgátlót írt fel a nőgyógyászod...
2012. okt. 12. 16:39
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Az orvos nem tudja előre, hogy kinek mi válik be.
2012. okt. 12. 16:55
 20/21 anonim ***** válasza:

14-es, szerintem a kérdező nem is a te arroganciádra kíváncsi. Igaza van annak, aki azt írta, hogy majd akkor oktass ki a gyógyszerről, ha abbahagytad, ugyanis elég sok következménye csak azután jelenik meg...nekem is pl. a daganataim csak rá pár hónapra alakultak ki, mégis minden orvos azt mondta, hogy attól. És sajnos egyáltalán nem olyan ritka, mint ahogy azt te képzeled! Amikor jártam a köröket a daganataimmal, minden orvos azt mondta, hogy amióta a fogamzásgátló ilyen nagy "divat" lett, soha nem látott módon szaporodtak el ezek a melldaganatok fiatal lányok körében, szinte minden nap találkoznak egy-egy új esettel, míg azelőtt elég ritka dolognak számított. És azt is kívánom neked, hogy pár év múlva, ha babát szeretnél, ne itt sírjál és kérjél tanácsokat, hogy hogy essél teherbe, mert az éveken át tartó gyógyszerszedés teljesen felborította a szervezeted és nem tudsz teherbe esni!

Továbbá, mielőtt leszólsz a "gyógyszerellenes kampányom miatt", vagy olvasd végig, amit írtam, vagy tanul meg szöveget értelmezni, ugyanis a végén írtam, hogy lehet, hogy az ő barátnője nem így reagál, de szerintem rohadtul nem éri meg kockáztatni, ha amúgy is tart tőle. Koránt sem akkora nagy királyság és minden gond nélküli dolog a fogamzásgátló, mint ahogy azt a legtöbben gondolják, és igenis ezeknek a tapasztalatoknak is hangot kell adni. lehet, hogyha tudom pl. ezeknek a kockázatát és gyakoriságát 18 évesen, akkor nem kezdtem volna el szedni, de nem tudtam. A dohányzásról ellenben mindenki tudja, hogy káros, aztán eldöntheti ki-ki, hogy ennek ellenére szívja-e, senkit nem fogok lebeszélni róla, önálló döntés, ahogy a gyógyszerről sem...csak mondom, szerintem jó, ha a fiatalok tisztában vannak ennek a kockázataival. ha dohányzol, akkor sem biztos, hogy tüdőrákos leszel, de nagyobb az esély. Lehet, hogy a gyógyszertől nem lesz semmi baja, de jelentősen nő az esélye. Ennyi.

És igen, az orvos sem fogja előre tudni, hogy mi válik be neki... próbálgatnak, esetleg feliratnak egymás után több félét, ha az első nem jó (azt se mondja senki, hogy az jót tesz, amikor 3 havonta cserélgeti valaki a gyógyszereit, hogy melyik fog beválni). De mire megtalálja a "jót", addigra lehet, hogy szétvágta a szervezetét és ki tudja, hogy akár évek múlva milyen következményei lesznek. Ezért írom...érdemes átgondolni, és mérlegelni!

2012. okt. 13. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!