Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szex után kb mennyi nappal később jelentkeznek a terhesség első tünetei és pontosan mik?
Hát ez elég változó!!!
Van aki szinte semmit nem érez egész végig,de van aki már az első hónapban rosszul van reggeli hányinger, szédülés,ingerlékenység ilyesmi,szóval mindenkinél más!!!
Szex után 5-7 nappal ágyazódik be, ezután kezd termelődni a HCG, ez okozza a tüneteket. Ahogy előttem a hsz. leírta, mindenkinél más... van, aki meg sem érzi. Van, aki szinte rögtön beágyazódás után, van, aki csak rá 2-3 hétre.
Leggyakoribbak: gyakori pisilés, érzékeny ( esetleg duzzadt) mell, alhasi fájdalom, beágyazódáskor pecsételő vérzés ( barnázás ).
Kimerültség, fáradtság, szédelgés.
Érzékenység a szagokra.
Reggeli hányinger.
Hőemelkedés, magasabb pulzusszám.
Ingerlékenység.
Kb ez az, ami eszembe jut.
az első tünet általában 24 órán belül jelentkezik.
ilyenkor a lány feltesz egy kérdést a gyakorikerdesek.hu-n, hogy "terhes-e vagyok?"
Itt a fontos mondat:
"Nekem a többi tünet nem tűnt fel amikor terhes lettem, mert menzesz előtt is ugyanazok jelentkeztek."
A terhesség első tünetei igen változatosak, és nagyon sok nőnél megegyeznek a menstruációt megelőző tünetekkel (plusz ha valaki ideges és szorong egy nem várt terhesség miatt akkor simán összejön a többi tünet is), tehát pusztán tünetek alapján a kérdés nem eldönthető.
lányok, én vagyok az egyik élő példa, akinél már 1 héttel az ovu után jelentkeztek tünetek? Nekem már van 2 gyermekem, a 3. a pocaklakó, és mindháromnál éreztem tüneteket 1 hét után. Nem kell itt nagy dolgokra gondolni, apró "jelek" voltak: egyik napról a másikra megnőtt az étvágyam, aztán szédelgés (alacsony vérnyomás), enyhe fejfájás (amúgy nem szokott menzesz előtt soha), mellbimbó érzékenység és persze émelygés, ami nem nagy fokú az elején még. Ekkor már gyanakodtam, és az elmaradt menzi napján erős + teszt adott megerősítést a gyanakvásomra.
Tehát szerintem 1 héttel a pé után már jelentkezhetnek apró tünetek, de ezek még nem egyértelműek. Az elmaradt menzi után kezdődik a "nagy kaland". A 3. babaánál jöttem rá pl. hogy a hányinger ellen hatásos a magnézium tabletta :) (szedek terhes vitamint is) És mióta többször eszek kevesebbet múlóban van már az enyhe émelygés is :)) És magam jöttem rá, hogy bizonyos ételektől természetes a hányinger reakció (pl. nehezen emészthető ételek). Ilyenkor könnyű kosztra kell átállni, és akkor a kismamaság is felhőtlenebb lehet...vagy nincs igazam?
A kérdezőnek írnám, hogy miket tapasztalsz? Hányadik napban jársz az együttlét után?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!