Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mercilont szedek, már lassan...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mercilont szedek, már lassan 3éve, de most kimaradt az utolsó elötti szem a 3. héten, mi a teendő ilyenkor? (olvastam a betegtájékoztatót, többi lennt)

Figyelt kérdés

Vasárnap kellett volna az utolsó elöttit bevennem, ezt hétfőn vettem észre hogy sikerült kihagynom, hétfőn este pótoltam ugyan abban az időpontban amikor amúgy is szoktam szedni(a 12órán már ugye bőven túl voltam). Ma lenne hivatalosan az első gyógyszermentes napom, de ott van a hétfői szem, amit még nem vettem be, mert nem akartam kettőt egyszerre. Mit tegyek most(előző 7napban nem volt szexuális együttlét, több szem nem maradt ki a csomagból)

-Ma már ne vegyem be a hétfői szemet hanem tartsak rendesen 7napos szünetet és jövő hét kedden kezdjem az új levelet?(védekezés addig amíg meg nem jön)

-Ne tartsak 7napos szünetet, szedjem a következő levelet.

2012. szept. 18. 10:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Vedd be a megmaradt szemet ma. És szerintem a 7 napos szünetben sem kell védekezned:) Ha nem volt szey, akkor semmi gond:)

Üdv. 21/L

2012. szept. 18. 10:10
 2/5 A kérdező kommentje:

Nem volt az elmúlt egy hétben lehet több is már :$ :D

Akkor valamikor tényleg jó egy kis önmegtartóztatás. :) Akkor ma beveszem, és akkor szerda lesz az első gyógyszermentes onnantól számoljam a 7napot?

2012. szept. 18. 10:11
 3/5 anonim ***** válasza:

ha tényleg elolvastad volna a betegtájékoztatót tudnád mit kellene tenned:

A harmadik héten 1 tablettát elfelejtett bevenni

A következő 2 lehetőség közül választhat; nem szükséges kiegészítő fogamzásgátló módszereket alkalmaznia.

1. Mielőbb vegye be a kimaradt tablettát, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt valójában 2 tabletta bevétele szükséges. Ezt követően az előírt időpontokban kell szednie a tablettát. A csomag kiürülése után haladéktalanul - gyógyszerszünet közbeiktatása nélkül - kezdje el a következő csomag tabletta szedését. Bár ebben az esetben csak a második csomag tabletta szedésének befejezésekor jelentkezik megvonásos vérzés, időközben pecsételő, vagy áttöréses vérzés léphet fel.

- vagy -

2. Ne fejezze be a már megkezdett csomagot, hanem tartson (a kimaradt tabletták napjait is beleszámítva) legfeljebb 7 napos gyógyszerszünetet, majd új csomagot megkezdve folytassa a tabletták szedését.

- Abban az esetben, ha az aktuális csomag felhasználása során kimaradt néhány tabletta, és a gyógyszerszünet ideje alatt nem jelentkezik megvonásos vérzés, nem zárható ki a terhesség lehetősége.

2012. szept. 18. 10:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen szerdától számold:) és máskor figyelj oda jobban, nehogy baleset legyen:)
2012. szept. 18. 10:13
 5/5 A kérdező kommentje:
De mivel nem az utolsó szem tabletta maradt ki, hanem az elötti és elöbb vettem be a kimaradt szemet mint hogy elolvastam volna a betegtájékoztatót, ezért tettem fel a kérdést. Mert ha beleszámolom a kimaradt szemet akkor is utána bevettem még egy szemet tehát akkor hogy is kell számolnom?!
2012. szept. 18. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!