Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mit tennétek a helyemben?...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennétek a helyemben? Rögtön kezdjem el a hüvelygyűrűt, vagy várjak?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Teljesen tanácstalan vagyok. 3 hónapig szedtem fogamzásgátló tablettát (Mercilon), és nem éppen vált be, ezért elmentem a dokihoz, aki most Nuvaring hüvelygyűrűt írt fel. Tudom, hogy nem kell várni vele, meg semmi, hanem már a következő ciklusban (ez jövőhét pénteken kezdődik) használhatom, de arra gondoltam, hogy várok egy hónapot, hogy kitisztuljon a szervezetem. A tablettától nagyon rosszul vagyok, és ezért gondoltam, hogy tisztulnom kéne, mielőtt elkezdek egy másik módszert.

Viszont ha tartok egy hónap szünetet, akkor meg elölről kell kezdeni mindent, tehát meg kell várni, míg hatni kezd a hüvelygyűrű (2 hét), stb...

Ti mit tennétek? Várjak vagy ne?

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv:

19L

+++

2009. júl. 31. 13:50
 1/6 anonim ***** válasza:
én is mercilont szedtem. elég gyorsan kiürül a szervezetedből. a helyedben nem várnék, hallgatnék a dokira. ő a profi.
2009. júl. 31. 14:13
 2/6 anonim ***** válasza:
énsem várnék.
2009. júl. 31. 14:14
 3/6 anonim ***** válasza:
74%
nem kell várnod fölösleges. de ettől függetlenül hiába is várnál egy hónapot, mert akkor már legalább hármat kéne ha azt akarnád hogy kitisztuljon a szervezeted, rendeződjön a hormonháztartásod a normálisra, egy hónap erre kevés.
2009. júl. 31. 15:01
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Ma meg is vetem a hüvelygyűrűt, bár elég húzós az ára :S

Legyetek jók :)

2009. júl. 31. 18:21
 5/6 anonim ***** válasza:
61%

A gyógyszer "kiürülésére" nem kell hónapokat várni, elég arra pár nap. nem D vitamin az, hogy elraktározódjon a szírszövetben.

Amire várni kell, az saját hormonháztartás helyreállása akkor, ha babát akarsz. De ha nem akarsz babát, hanem tovább akarsz védekezni, akkor erre sem kell várni, azonnal lehet folytatni a következő hormonális fogamzásgátlóval.

Amikor majd babát szeretnél, és azért állsz le a tabival, azért kell 2-3 hónapot vánri és addig gumival védekezni, mert az abbahagyás után nem mindig áll vissza azonnal a hormonháztartás a normálisra, lehet, hogy eleinte nincs peteérés, és az első pár ciklusban nem épül fel rendesen a méhnyálkahártya, nehezebben ágyazódik be a babó, nagyobb a vetélés esélye.

2009. aug. 3. 08:55
 6/6 anonim ***** válasza:

Neked milyen mellékhatásai voltak a gyógyszernek, ami miatt a doki leállította és a hüvelygyűrűt javasolta? azért kérdezem, mert nekem is azt javasolja, mert már 2 gyógyszert szedtem, de egyiket sem bírtam.

Ha szünetet akarsz tartani, azt nem 1 hónapra kell, hanem min. 3-6 hónap. Rövidebb időt tartani nincs értelme, mert csak nagyobb kavart csinálsz vele. Arról nem beszélve, hogy előfordulhat, hogy hónapokig vérzés sem jelentkezik a kavarodás miatt és akkor nem tudod elkezdeni használni a gyűrűt, mert ugye azt is vérzéshez kell igazítani.

2009. aug. 3. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!