Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem esek teherbe? Mindenki azt mondja, hogy a megszakításos szex nem biztonságos, ettől függetlenül 1,5 éve, és még nem lettem terhes. Velem van a gond?
Van egy rakás hormonális módszer, de mondjuk azt megértem, ha vki nem akar, vagy nem tud olyat használni.
Aztán ott az óvszer.
Aztán ott vannak azok, amik önmagukban nem megbízhatóak, de KOMBINÁLVA megfelelőek lehetnek.
Ilyen a pesszárium, a spermicid, a naptármódszer, a megszakítás.
Ezeket lehetne kombinálva alkalmazni, és akkor jó eséllyel nem esne teherbe.
"Az összes többi meg necces"
Igen, az összes többi necces. Az élükön a MEGSZAKÍTÁSSAL.
Soha nem fogom megérteni ezt a logikát.
Már nem egy nőtől hallottam azt, hogy azért védekezik megszakítással, mert:
- tabit nem akar szedni
- az óvszer kényelmetlen
- a többi nem megbízható
De kérdem én: Ha az összes módszer közül a megszakítás a legmegbízhatatlanabb, akkor miért pont az?
Miért nem kombinálja a megbízhatatlan módszereket?
Mindegy, ez a téma már baromira nem tartozik ide.
Ha vki akar védekezni, méghozzá normálisan, akkor tud is.
De persze kifogás az mindig van.
Én ezt nem bírom komolyan.
Miért van az ellenedre, ha így védekeznek? Még nem akarnak gyereket, de ha lesz szívesen fogadják. Ez nem azt jelenti, hogy nem fogják akarni, akkor ha teherbe esik, hanem azt, hogy egy későbbi időpontra tervezik,amikor még ideálisabb lesz a helyzet, de mivel már ez majdnem az, ha előbb is jön sem baj.
"Miért van az ellenedre, ha így védekeznek? "
Én leírtam egyetlen kommentben a véleményemet. Talán szabad, ha már ez egy ilyen oldal.
Utána te kezdtél el nekem magyarázni, meg az álláspontodat bizonygatni.
Én meg neked válaszoltam.
Ha nem írtál volna,a zon az egy kommenten kívül nem is írtam volna semmit. Mert a véleményemet leírtam azon túl meg baromira nem érekel, hogy a kérdező mit csinál.
De ha már elindítottál egy vitát (vagy az én vitaindításomra válaszoltál, ha neked így jobban tetszik), akkor elmagyaráztam a saját álláspontomat.
Nem mondtam sehol, hogy ez engem mennyire k.vára zavar.
Kicsi az esély, hogy megszakítás mellett gyerek lesz, így elég ez ha olyan kapcsolatban élnek, amiben nincs akadálya már egy gyermeknek, de későbbre tervezik.
A lényeg nem ott van, hogy védekezzen-e mindenki vagy sem.
Én is szedek gyógyszert,kell védekezni, de ez az eset más, és ebben nincs igazad.
De most nem értelek.
Neked van egy véleményed, nekem meg van egy ettől eltérő véleményem.
Miért olyan óriási probléma, ha nem egyezik meg a tiéddel?
Én értem, amiről beszélsz, de attól még nem tudom elképzelni, hogy vkinek ennyire mindegy a dolog, de ezt már írtam.
Nem azt bizonygattam, hogy a kérdező felelőtlen, hanem elmondtam a saját álláspontomat.
Komolyan nem értem minek állsz le velem vitatkozni.
Szerintem be is fejezhetjük.
Egyébként csak hogy teljesen egyértelmű legyen a dolog:
Oké, hogy vki azt mondja, hogy nem akar kifejezetten még babát, de igazából mindene megvan, úgyhogy ha mégis baba lesz, nem gond. És mivel a többi módszer nem felel meg neki, a megszakítást meg kényelmesnek találja, akkor így védekezik.
Pl. ha egy olyan kérdsénél, hogy "Ti mivel védekeztek?" beírja ezt, akkor egy szóval sem kötöttem volna bele.
(Bár mint mondtam, nekem akkor is kicsit furcsa meglátás, mert magamból kiindulva nekem furcsa ez a "mindegy" állapot.)
Viszont a kérdezőnek az a problémája, hogy ezzel a módszerrel még nem esett teherbe.
Ebből nekem első soron az jött le, hogy inkább akar gyereket, mint nem.
De ha inkább akar, mint nem, akkor miért védekezik?
Ha meg tényleg teljesen mindegy neki, akkor miért baj az, hogy nem esett teherbe?
Érted most már?
Nah részemről most már tényleg lezárva.
Én nem vitatkozok, vitázok, nagy különbség. De igazad van ebben úgysem jutunk előbbre.
Még egy valami, és tényleg befejezem. Tegyük fel mondjuk együtt laknál a pároddal, lenne pénzetek, befejeznéd a sulit, azt mondanád, hogy hát szeretnél gyereket de előtte azért jó lenne egy új autó, de igazából az nem olyan fontos, mert a régi még működik, és a párod megkér rá, ha már úgyis minden feltétel adott, csak azért nem sieted el a gyerek dolgot mert az autóra akarsz gyűjteni, ami nem annyira lényeges, ne védekezzetek óvszerrel, mert kényelmetlen neki(potenciazavar, vagy kiütések). Megengednéd, hogy megszakítással legyetek együtt, ami bár nem száz százalékos, de azért nagyon kevés az esély a teherbeesésre? De igazából a feltételek adottak már a baba érkezéséhez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!