Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a tapasztalat a hüvelykúpokról mint fogamzásgátló szerről? Mennyire megbízható ha magában használjuk.
Sajnos a kúp önmagában nem megbízható... Ha az lenne, akkor szinte senki nem terhelné hormonokkal a szervezetét. :( A kúp van, akinek bejön és nem lesz terhes, viszont rengeteg baba is besikerült mellette. Mivel előre nem tudhatjuk, hogy nekünk "beválik"-e nem lehet azt mondani rá, hogy megbízható.
Óvszerrel hogy álltok? Spirál felhelyezése nem került szóba a 6 hetes kontrollon?
Szerintem nem lesz tőle károsodott a baba, mivel ha a spermium sérül, akkor nem is tudja megtermékenyíteni a petesejtet.
Az óvszert mi is utáljuk, meg tudlak érteni... Én a fogamzásgátlót hagytam abba hat év után és nálunk is probléma volt, hogy akkor most hogy védekezzünk, amig nekiállunk a babaprojektnek. Gumit utáljuk, kúp nem megbízható... :(
Én a helyetekben az csinálnám, hogy kúp + naptármódszer/hőmérőzés/ovuteszt. A termékeny napokon ne legyetek együtt, a többin meg használjátok a kúpot. Így szerintem elenyésző az esélye egy terhességnek, de ez csak akkor jó, ha nem dől össze a világ, ha mégis besikerül egy kistesó. :)
Én is évek óta sikeresen használom fogamzásgátlásra. Az esetlegesen mégis megfoganó babára semmilyen káros hatással nincs, mert a spermiumok mozgását lehetővé tevő "farkincát" teszi tönkre, így az érintett spermium egyrészt nem jut el a petesejtig, másrészt a DNS a fejében van (a farkinca le is szakad a megtermékenyülés után).
Tehát ha nem tragikus, ha véletlen megint terhes leszel, akkor használjátok bátran! (Bár nekem a Patentex jobban bevált).
Egyedül tiniknek, rendezetlen párkapcsolatban élőknek vagy olyanoknak nem ajánlanám, akiknél egészségi vagy más szempontból tényleg nagy baj lenne a terhesség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!