Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Melyek a legjobb fogamzásgátló...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyek a legjobb fogamzásgátló módszerek?

Figyelt kérdés
Fogamzásgátló tablettáról szeretnék váltani másik módszerre. Az óvszeren és a tabin kívül nem igazán ismerek más módszert,neten már nézegettem, hogy mik vannak, de igaziból személyes tapasztalatok érdekelnek. Pozitívak és negatívak egyaránt bármelyik módszerről.
2012. aug. 30. 15:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

a nem szex :D

nah jó viccen kívül: nekünk a gumi vált be a legjobban

2012. aug. 30. 15:41
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Kinek mi.

A megfelelő fogamzásgátló módszer igen egyéni dolog.

A lehetőségek:

Tablettán kívüli hormonos megoldások:

- hüvelygyűrű: a tablettával szemben az az előnye, hogy nem felejted el bevenni, és hányás, hasmenés nem hat rá. Viszont a mellékhatásai ugyanazok lehetnek.

- implantátum: ez egy kis eszköz, amit a bőr alá helyeznek, folyamatosan adagol hormont, azt hiszem 3 évig. A mellékhatásai szintén hasonlóak lehetnek, és nem is túl elterjedt nálunk

- injekció: 3 hónapra nyújt védelmet egy injekció, de sajnos igen gyakoriak a mellékhatások, eddig kér orvostól hallottam, hogy az ellenségének se adná be

Nem hormonosak:

- spermicidek: ezeket lokálisan (hüvelyben) kell alkalmazni, a spermiumokat pusztítja el, de nem túl megbízható

- pesszárium: egy kis gumifélgömb, amit a méhszáj elé kell helyezni. Magyarországon nem kapható, de külföldről rendelhető, és csak egyszer kell megvenni. Spermiciddel együtt megbízható védelmet nyújt.

természetes módszerek: közös jellemzőjük, hogy a ciklust termékeny és nem termékeny napokra osztja. Ez történhet naptár alapján, hüvelyváladék alapján, évredési hő alapján. Sajnos nem megbízható, kiegészítésnek használható inkább.

- megszakítás: megbízhatatlan

Miért nem vált be a tabletta?

2012. aug. 30. 15:46
 3/12 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Nah meg persze a spirál, amit még kifelejtettem. Van hormonos és hormonmentes, de csak olyanoknak ajánlják, akik már szültek.

Egyébként nekem is az óvszer vált be.

Hormonosat nem szedhetek, a spermicid csípett. A többiben nem bízom meg. A pesszárium jó lenne, de ahhoz is kellene spermicid.

2012. aug. 30. 15:48
 4/12 A kérdező kommentje:
Lassan 4 éve szedem és egyre több mellékhatása van, szinte állandó menstruációs görcsök, szinte fekete csomós vérzés. Libidó csökkenése, sűrű fejfájások. És ez nem egy fajtától lett. Na meg állandó fertőzések, amiket szintén ennek tulajdonítok. Egyszóval megelégeltem a szedését. De ezen kívül csak az óvszert próbáltuk a párommal. A többiről is hallottam, de nincs ismerősöm, aki próbálta volna őket és esetleg el tudná mondani a tapasztalatát, hogy mégis melyik jó szerinte és miért. A spirál szimpatikus lenne, de még nem szültem és tisztában vagyok vele, hogy így nem fogják feltenni és ezt meg is értem. A naptár módszerben meg a megszakításos módszerben nem hiszek, mert elég kicsi az esélye, hogy az ember így tudja kivédeni a terhességet.
2012. aug. 30. 15:56
 5/12 anonim ***** válasza:

Akkor szerintem mindenféle hormonos dolgot elfelejthetsz. És a spirált is.

Vagy marad az óvszer, vagy pedig a többi módszerek közül legalább kettőnek a kombinálása.

Pl. kipróbálhatjátok a pharmatexet (spermicid) megszakítással együtt.

2012. aug. 30. 16:06
 6/12 A kérdező kommentje:
Gondolod,hogy a többi hormonostól is lenne bajom? A hüvelygyűrű se hangzik rossznak, bár ott is láttam, hogy hajlamosít a fertőzésre.
2012. aug. 30. 16:11
 7/12 anonim ***** válasza:
pharmatexben nincs hormon
2012. aug. 30. 16:18
 8/12 anonim ***** válasza:

Hát ha ennyi bajod lett tőle, akkor jó eséllyel mástól is lenne. A gyűrű meg még jobban hajlamosít a fertőzésekre, mivel ott van 21 napog a hüveyledben.

De ha akarod, hát próbáld ki.

2012. aug. 30. 16:20
 9/12 A kérdező kommentje:
Nem, nem szeretném kipróbálni annyira. Nem tudom, hogy a pharmatexet lehet együtt használni óvszerrel is?
2012. aug. 30. 16:30
 10/12 anonim ***** válasza:
A betegtájékoztató nem írja, hogy nem lehet, de azért érdemes a patikust megkérdezni.
2012. aug. 30. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!