Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyek a legjobb fogamzásgátló módszerek?
a nem szex :D
nah jó viccen kívül: nekünk a gumi vált be a legjobban
Kinek mi.
A megfelelő fogamzásgátló módszer igen egyéni dolog.
A lehetőségek:
Tablettán kívüli hormonos megoldások:
- hüvelygyűrű: a tablettával szemben az az előnye, hogy nem felejted el bevenni, és hányás, hasmenés nem hat rá. Viszont a mellékhatásai ugyanazok lehetnek.
- implantátum: ez egy kis eszköz, amit a bőr alá helyeznek, folyamatosan adagol hormont, azt hiszem 3 évig. A mellékhatásai szintén hasonlóak lehetnek, és nem is túl elterjedt nálunk
- injekció: 3 hónapra nyújt védelmet egy injekció, de sajnos igen gyakoriak a mellékhatások, eddig kér orvostól hallottam, hogy az ellenségének se adná be
Nem hormonosak:
- spermicidek: ezeket lokálisan (hüvelyben) kell alkalmazni, a spermiumokat pusztítja el, de nem túl megbízható
- pesszárium: egy kis gumifélgömb, amit a méhszáj elé kell helyezni. Magyarországon nem kapható, de külföldről rendelhető, és csak egyszer kell megvenni. Spermiciddel együtt megbízható védelmet nyújt.
természetes módszerek: közös jellemzőjük, hogy a ciklust termékeny és nem termékeny napokra osztja. Ez történhet naptár alapján, hüvelyváladék alapján, évredési hő alapján. Sajnos nem megbízható, kiegészítésnek használható inkább.
- megszakítás: megbízhatatlan
Miért nem vált be a tabletta?
Második vagyok.
Nah meg persze a spirál, amit még kifelejtettem. Van hormonos és hormonmentes, de csak olyanoknak ajánlják, akik már szültek.
Egyébként nekem is az óvszer vált be.
Hormonosat nem szedhetek, a spermicid csípett. A többiben nem bízom meg. A pesszárium jó lenne, de ahhoz is kellene spermicid.
Akkor szerintem mindenféle hormonos dolgot elfelejthetsz. És a spirált is.
Vagy marad az óvszer, vagy pedig a többi módszerek közül legalább kettőnek a kombinálása.
Pl. kipróbálhatjátok a pharmatexet (spermicid) megszakítással együtt.
Hát ha ennyi bajod lett tőle, akkor jó eséllyel mástól is lenne. A gyűrű meg még jobban hajlamosít a fertőzésekre, mivel ott van 21 napog a hüveyledben.
De ha akarod, hát próbáld ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!