Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Miért van ez, nagyon félek! (? )

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van ez, nagyon félek! (? )

Figyelt kérdés
Hónap elején voltam együtt a férjemmel,és peteérés óta eléggé fájnak a melleim.Pedig előtte sosem fájt,csak 3-4 nappal azelőtt hogy megjönne.Rendesen szedem a fogamzásgátlót is.Most mértem meg a hőmet,37 volt.Pedig olyan 36,2-3 körül szokott lenni.Ez mit jelent?Miért fáj a mellem ha máskor nem szokott?Ugye nem vagyok terhes?Írjatok légyszi,egész éjjel itt bőgök,aludni se tudok annyira félek.26L
2012. aug. 25. 03:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg. Ebben a nagy melegben felborulhat kicsit a hormonháztartás. Meg az idegrendszer sem "úgy " működik.

Valószínű, daganattól félsz. Hát az biztosan nem lesz, mert az csak a végstádiumban fáj.

2012. aug. 25. 03:04
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy válaszoltál!Jaj,nem daganattól félek,hanem terhességtől!Ráadásul a férjem is csak hónap végén jön haza:(
2012. aug. 25. 03:06
 3/11 anonim ***** válasza:

Na itt álljunk meg egy pillanatra!

Milyen fogamzásgátlót szedsz? A többség kikapcsolja a petefészkek működését, ergo nincs peteérésed.

Hacsak valami miatt nem hatott a gyógyszer - alapból van minimális hibaszázalék, de antibiotikum, hányás, hasmenés, egyéb gyógyszerek hatástalanná tehetik.

Viszont ilyenkor nem pont félidőben van peteérés.

Nem fogjuk tudni megmondani, terhes vagy-e, de igen, lehetsz!

2012. aug. 25. 03:07
 4/11 A kérdező kommentje:
Yadinet szedek 3 éve.Nem szedek semmi mást,és nem volt hasmenésem,nem hánytam.Most akkor mi van?:(Már összezavarodtam:(
2012. aug. 25. 03:10
 5/11 anonim ***** válasza:

3-as vagyok. Nem ismerem a Yadint, így átolvastam a tájékoztatóját.

Nemcsak gyógyszerek befolyásolhatják a hatását, hanem a közönséges orbáncfű nevű gyógynövény is.

Ahogy látom, emellett a gyógyszer mellett nincs peteérés. Így elvileg a napok nem számítanak a teherbeesés szempontjából.

Mint írtam, megnyugtatni nem tudlak... nem biztos, hogy terhes vagy, de lehetsz.

Rákerestem, a pearl indexe 0,1 - 2 között van. Ez nagyon jó, de ugyebár nem egyenlő 0-val...

2012. aug. 25. 03:32
 6/11 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a segítségedet!Egyébként nem ettem/ittam orbáncfüvet,azt se tudom mi az.Talán gyógynövény?Na mindegy.

Akkor a helyzet az,hogy az együttlét után kb 1 héttel,elkezdtek fájni a melleim,ami ezelőtt nem volt,csak a vérzés előtti pár napban,vagyis úgy néz ki terhes vagyok.De a hőemelkedés mitől van?Azt ne mondd hogy a terhességtől mert kiugrok az erkélyen!!

2012. aug. 25. 03:39
 7/11 anonim ***** válasza:

Ne ugorj, semmi nem biztos....

De ha volt peteérésed, akkor a peteérés előtt közvetlenül leesik az ébredési hőmérséklet, majd a peteérést követően megemelkedik. Amikor az új ciklus kezdődik, szintén lejjebb megy. Ha nincs új ciklus terhesség miatt, akkor picit megemelkedik, kb 37°C -ra...

Ha megfelelően van szedve a kombinált tabi, akkor pearl indexe 0,1 ( a 2-es indexnél beszámít az a hiba, ami rossz szedés miatt következik be), ergo 1 év alatt ezzel a módszerrel tökéletes használat mellett 1000 nő közül 1 esik teherbe.

Számold ki, mikor voltatok együtt, kalkuláld be, hogy a sperma kb 3-5 napig életképes, rá 4-5 napra ( max egy hét) beágyazódás, ezt követően 10 nappal a tesztek már kimutatják....

Ami kora terhességre utalhat még (de nem feltétlenül, és nem mindenkinél jelentkezik mind):

- érzékeny, akár duzzadt, vagy sötétebb mellbimbó

- gyakori vizelés

- fáradékonyság, aluszékonyság

- szédülékenység

- megundorodás olyan szagoktól, ízektől, ami addig nem okozott problémát

- derékfájás

- ingerlékenység

- magasabb testhő, magasabb pulzusszám

Tehát: először teszt! Leghamarabb az együttlétet követő 14 napon után érdemes, de ha tovább eléldegélt benned a sperma, vagy később ágyazódott be, akkor lehet, hogy csak az együttlétet követő 20-22. napon mutatja ki.

Bevallom, én terhességre tippelek, de ez semmit nem jelent! Nem vagyok orvos... és ezt egy orvos sem tudná látatlanban megmondani.

Közben olvasgattam... ezért tart sokáig egy válasz... a mell fájdalmát hormonzavar is okozhatja.

2012. aug. 25. 03:59
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszodat!Egyébként a tünetek közül csak a szédülés van pluszba.De én ezt nem akarom elhinni :'( 3 éve minden este 9 kor beveszem a gyógyszert(+/- 30perc)...

És az nem számít hogy 11én este voltam együtt a férjemmel,és aznap reggel szinte még megvolt?Azt olvastam hogy olyankor a legkevésbé megtermékenyíthető a nő.

:'((( Nem tudom mi lesz,,,én már le sem fekszem aludni,de Neked nagyon köszönöm a segítséget,kedves vagy!

2012. aug. 25. 04:08
 9/11 anonim ***** válasza:

"És az nem számít hogy 11én este voltam együtt a férjemmel,és aznap reggel szinte még megvolt?Azt olvastam hogy olyankor a legkevésbé megtermékenyíthető a nő. "

Nem számít. Két okból:

1. Gyógyszer mellett nem menzeszed van, hanem ún. megvonásos vérzés. Tehát alapból nincs peteérésed... max ha beüt a 0,1%-os hibaszázalék/év.

2. Normál menzesz alatt tényleg a legkisebb az esély a teherbeesésre. De nem 0, mivel rendkívüli peteérés pl. akár orgazmus hatására létrejöhet.

Ha más tünet nincs, lehet, hogy a mellfájás csak egy szimpla hormonzavar... a melegtől, vagy bármitől...

A hőemelkedés is lehet kisebb fertőzéstől akár...

Pihenj kicsit, reggel patika, teszt! Bár nem írtad, hányadikán voltatok együtt, de ha több, mint 14-15 napja, akkor már érdemes.

Hétfőn pedig az eredménytől függetlenül nőgyógyászat!

Én viszont megyek aludni, lassan ideje... :)

2012. aug. 25. 04:17
 10/11 anonim ***** válasza:

Ja, most nézem, írtad... 11.

Akkor 13 napja... a teszt lehet, korai...

Viszont közben agyalok: lehet, hiba került a gépezetbe, és MOST van peteérésed... attól a melled lehet érzékenyebb, viszont a testhő csak utána megy fel... de azt okozhatja betegség is.

És most már tényleg megyek aludni ;)

2012. aug. 25. 04:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!