Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Félek a trombózistól, szerinte...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Félek a trombózistól, szerintetek mennyi esélyem van rá?

Figyelt kérdés

Nem volt még a családban trombózis, ezért nem ingyenes a vérvizsgálat. Fizetni kéne érte, de nincs rá pénzem.

100 kg vagyok, heti 3x biciklizek 30 percet (fogyókúrázok, már fogytam 20 kg-t), nem cigizek. Próbálok minél többet mozogni, pl nyáron melóztam, és óránként felálltam és sétálgattam, stb.

Szüleim 50 évesek, 30 éve cigiznek, napi 1 dobozzal szívnak el, semmit sem mozognak, túlsúlyosak, egészségtelenül táplálkoznak, és nekik sem volt még trombózisuk, bár apukámnak visszeres a lába. Viszont apai ágú nagymamámnak sokszor volt trombózisa.

Szerintetek ezek alapján mennyire kell félnem tőle? Szedem már lassan 1 éve, de nem hagy nyugodni a gondlat, és félek, hogy még a végén bevonzom :(

2012. aug. 24. 12:13
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Illetve majd október elején lesz rá pénzem, de addig nem fogom abbahagyni, meg amíg megjön az eredmény.. az kb november vége felé lesz.. :S
2012. aug. 24. 12:15
 2/11 anonim ***** válasza:

Ha a szüleid 50 évesek, te sem lehetsz valami öreg, nem hiszem, hogy holnap pikk pakk trombózist kapsz.

Amúgy mit szedsz, mert lemaradt.

2012. aug. 24. 12:38
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha ennyire félsz tőle, minek szeded? Lehet mással is védekezni.
2012. aug. 24. 12:45
 4/11 anonim ***** válasza:

Ha az apai ágú nagymamádnak volt trombózisa, akkor VOLT a családban. Nem csak a szülőkre értik a kérdést.

Ezt mondtad az orvosnak?

Egyébként az APC rezisztencia vizsgálat mindössze 2680 Ft-ba kerül.

Azt ne mondd, hogy nincs ennyi pénzed!

Fogadok, hogy a fogamzásgátlód többe kerül!

2012. aug. 24. 13:17
 5/11 A kérdező kommentje:

5000 ft-ba kerül. a tablettát a barátom fizet, nem várom el tőle, hogy még ezt is fizesse.

Mondtam a dokinak, kérdezte, hogy szerzett vagy örökletes volt-e neki. Mondtam, hogy szerzett és apukámnak nincs rá hajlama, ezért nem küldött el vizsgálatra.

Azért szedem, mert ez a legkényelmesebb, ráadásul nem döglök meg amikor vérzek. Régen volt, hogy mentő vitt el, annyira fájt.

2012. aug. 24. 13:31
 6/11 anonim ***** válasza:

De nem értem minek etted fel a kérdést.

Hiszen tök egyértelmű, hogy nem akarod abbahagyni, mert kényelmes meg mit tudom én. Megnyugtatást vársz?

Vagy mégis mit?

2012. aug. 24. 13:43
 7/11 A kérdező kommentje:
Olvasd el a kérdést, úgy látszik, eddig nem tetted meg.
2012. aug. 24. 13:43
 8/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs rá nagy esélyed, ha a szüleidnek sem volt még ilyen életmód mellett.

Grat a fogyásodhoz, csak így tovább!

2012. aug. 24. 13:46
 9/11 anonim ***** válasza:

Látom a kérdést, de azt is látom, hogy igen csak költői.

Senki nem fogja tudni megmondani, hogy pontosan ezek alapján hány % esélyed van a trombózisra. Egy orvos sem tudná megmondani.

Az, hogy túlsúlyos vagy, növeli az esélyét. Az, hogy a családban előfordult, szintén.

Az, hogy mozogsz, csökkenti.

De attól még van esély rá mindig...

Döntsd el, hogy akarod szedni vagy nem. Ha akarod, és nem is szándékozod abbahagyni, akkor felesleges a kérdés.

Ha meg annyira parázol, akkor hagyd abba és kész.

2012. aug. 24. 13:48
 10/11 anonim ***** válasza:
Félned egyáltalán nem kell tőle, az úgysem segít semmin sem. Érdemes szem előtt tartani, de az alapján, amit írtál ez pipa. Gyanítom nem lehetsz több 25-nél, ha mozogsz is és nem dohányzol, szerintem baromi kicsi az esélye, nem kell feleslegesen aggodalmaskodni.
2012. aug. 24. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!