Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Dienille fogamzásgátló mellett kevés majd kimaradt vérzés mitől lehet?
Sziasztok!
Dienille tablettát szedek 6 hónapja. (Előtte 6 évig másikat szedtem, majd pár hónap szünet után ezt kezdtem el.) Az utolsó előtti 7 napos szünetben a vérzésem nagyon kevés volt és csak 1 napig tartott. A következő levél 2. hetében volt némi barnás pecsételésem, majd a mostani gyógyszerszünetben nem jelentkezett a megvonásos vérzés. Csináltam a szünet utolsó napján egy tesztet ami negatív lett. Az orvosom helyettesével beszéltem telefonon kétszer is. Szerinte várjam meg, hogy a következő szünetben is kimarad-e a vérzés és csak akkor kérjek időpontot, ha igen. Járt már így valaki? Ez valóban normális?
Köszönöm a válaszokat.
Én is Dienillét szedek, nekem Mercilon után írták fel. Kérdeztem, hogy miért kell váltani, azt mondta a doki, hogy modernebb gyógyszer, kevesebb mellékhatással és kevesebb vérzéssel. Ennek ellenére nekem sokkal több a vérzés, mint a Mercilonnál, majdnem olyan, mint tabi nélkül.
Úgy emlékszem a betegtájékoztatóban az van, hogy a második kimaradt menzesznél kell dokihoz menni, egy még normáisnak tekinthető, ha nem vagy terhes.
Ennek ellenére és az 1 napost is úgy tekinteném, mintha nem jött volna meg, és kérnék másik tablettát.
Amúgy én nagyon utálom a Dienillét, csak azért nem harcolok egy másikért, mert már csak 1 hónapig akarom szedni, és arra már nem érdemes váltani. A libidóm kb. nulla lett tőle, gyógyszerszünetben meg rosszul vagyok: görcsöl a hasam és migrénem van.
Nekem ezt leszámítva szerencsére nincs vele semmi gondom (lekopogom), de ez azért eléggé zavaró.
Igen, az egy naposat én is kimaradtanak számítottam, olvastam a betegtájékoztatóban a "mikor forduljon orvoshoz" részt és ezért hívtam fel a rendelőt. De szerinte az egy nap is vérzés csak kevés... Minden esetre amint visszajön a saját orvosom elmegyek hozzá. Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!