Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Védeni fog a 2. hónapban?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Védeni fog a 2. hónapban?

Figyelt kérdés
Nemrég kezdtem el fogamzásgátlót szedni, az első levél utolsó tablettájánál sötétbarna folyásom volt,estefelé talán már egy kis vér is, a "menstruációm eleje", hogy úgy mondjam. Utána 7 nap szünetet tartottam, megjött rendesen, és az utolsó tablettamentes napra el is múlt. Ma kezdtem el az új levelet, az lenne a kérdésem, hogy ezentúl védeni fog szerintetek?
2012. aug. 9. 22:06
 1/6 anonim ***** válasza:
hány éves vaagy?
2012. aug. 9. 22:10
 2/6 A kérdező kommentje:
?? A kérdés szempontjából szerintem ez lényegtelen, inkább választ várnék!
2012. aug. 9. 22:14
 3/6 anonim ***** válasza:
szerintem terhes vagy
2012. aug. 9. 22:15
 4/6 A kérdező kommentje:
nem lehetek terhes..normális válaszokat, légyszi!
2012. aug. 9. 22:20
 5/6 anonim ***** válasza:

"Adagolás:

Minden nap vegyen be egy tablettát, szükség esetén egy kevés vízzel megkönnyítve a tabletta lenyelését. Igyekezzen minden nap hozzávetőleg ugyanabban az időpontban bevenni a gyógyszert.

A tabletta csomag 21 tablettát tartalmaz. A csomagoláson minden tabletta mellett feltüntettük bevételének esedékes napját.

A csomagolásra nyomtatott nyíl irányát követve, naponta egy tablettát kell bevennie, amíg kiürül a csomag.

Ezt követően 7 napon keresztül ne szedjen tablettát.

A gyógyszerszünet rendszerint 2. vagy 3. napján megvonásos vérzés jelentkezik.

Az utolsó tabletta bevétele utáni 8. napon kezdje újra a tabletta szedését, ne törődjön vele, ha vérzése ekkora még nem szűnt meg. Ily módon a hétnek mindig ugyanazon a napon kezdheti meg az újabb csomagot, és a havi vérzés is a hónapnak mindig ugyanazon napjain jelentkezik."

Minden fogamzásgátló felhasználási útmutatója ezt írja! ezek szerint az orvos nem világosított, fel, vagy te nem figyeltél.

ha rendszeresen szeded, már a legelső naptól véd.

lényeg hogy az útmutató szerint szedd!

"Vannak olyan gyógyszerek melyek miatt csökkenhet a tabletta hatékonysága. Ezekben az esetekben nem szabad nemi életet élnie, vagy pedig más, nem-hormonális eljárásokhoz (pl. óvszer, diafragma, vagy pesszárium alkalmazásához) kell folyamodnia."

2012. aug. 10. 00:50
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2012. aug. 10. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!