Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Laktózérzékeny vagyok, de az...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Laktózérzékeny vagyok, de az orvos valahogy laktóz tartalmú fogamzásgátlót írt fel. Véd ilyenkor a gyógyszer?

Figyelt kérdés
A gyógyszer beszedése utáni 12 órában nem szoktam 'wc-re menni', tehát elméletben felszívódhatnak a hatóanyagok. Az orvosom a következő 2 hónapban külföldön lesz, így nem tudom megkérdezni.

2012. aug. 8. 15:12
 1/8 okoska31 ***** válasza:

érdekes, hogy nem allergiás tünetet produkáltál.

de a laktóz - mint tejfélében lévő cukor - mit keres fogamzásgátlóban?

2012. aug. 8. 15:15
 2/8 anonim ***** válasza:

Felszívódást segíti elő. Nagyon sok mesterségesen előállított termékben megtalálható, például vitaminok, gyógyszerek.

Bocs az értelmes válaszért.

2012. aug. 8. 15:20
 3/8 anonim ***** válasza:
Kareszpapi,meglepődtem rajtad.És akkor véd vagy nem véd?Engem is érdekelne...
2012. aug. 8. 15:22
 4/8 anonim ***** válasza:
C vitamin hat?? Vagy nem hat? :-)
2012. aug. 8. 15:27
 5/8 okoska31 ***** válasza:

Kareszpapi: eddig értem - és kösz - inkább azon lamentálok, hogy miért nem glükóz vagy fruktóz, vagy más cukorféle?

No, csak azért, mert a laktóz-ra meglepően sokan allergiásak.

Egyébként ha nem jött ki rá az allergiás reakciója a kérdezőnek, akkor van sansz rá, hogy védjen - valamiért mégsem dobja ki a szervezete.

Azért kérdező, nem csak a csalánkiütés, fulladás, stb. lehet allergiás reakció is - hanem pl. hevenyebb ürítési inger, megváltozott állagú széklet, akut fájdalom, stb. azaz ha értékeltél szokatlan változást.

2012. aug. 8. 15:27
 6/8 okoska31 ***** válasza:
A C vitamin nagyon hatásos, ha szorosan a belső combja közé fogja, ül, és nem esik ki a tabletta a végéig.:) (gondolom Te is erre gondoltál, csak hátha a kérdező még nem hallotta...)
2012. aug. 8. 15:28
 7/8 A kérdező kommentje:

Annyi változást érzékeltem csak, hogy gyorsabb lett az anyagcserém.

De jó lenne tudni, hogy attól függetlenül, hogy a tejcukor nem szívódik fel, a hormonok felszívódnak el.

Egyébként a Dalia nevű csodaszerről van szó.

2012. aug. 8. 15:52
 8/8 anonim ***** válasza:

Attól még felszívódik a laktóz és a hormon is.

De ha nagyon zavar téged, akkor válts hüvelygyűrűre, abban csak hormonok vannak.

2012. aug. 8. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!