Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Laktózérzékeny vagyok, de az orvos valahogy laktóz tartalmú fogamzásgátlót írt fel. Véd ilyenkor a gyógyszer?
érdekes, hogy nem allergiás tünetet produkáltál.
de a laktóz - mint tejfélében lévő cukor - mit keres fogamzásgátlóban?
Felszívódást segíti elő. Nagyon sok mesterségesen előállított termékben megtalálható, például vitaminok, gyógyszerek.
Bocs az értelmes válaszért.
Kareszpapi: eddig értem - és kösz - inkább azon lamentálok, hogy miért nem glükóz vagy fruktóz, vagy más cukorféle?
No, csak azért, mert a laktóz-ra meglepően sokan allergiásak.
Egyébként ha nem jött ki rá az allergiás reakciója a kérdezőnek, akkor van sansz rá, hogy védjen - valamiért mégsem dobja ki a szervezete.
Azért kérdező, nem csak a csalánkiütés, fulladás, stb. lehet allergiás reakció is - hanem pl. hevenyebb ürítési inger, megváltozott állagú széklet, akut fájdalom, stb. azaz ha értékeltél szokatlan változást.
Annyi változást érzékeltem csak, hogy gyorsabb lett az anyagcserém.
De jó lenne tudni, hogy attól függetlenül, hogy a tejcukor nem szívódik fel, a hormonok felszívódnak el.
Egyébként a Dalia nevű csodaszerről van szó.
Attól még felszívódik a laktóz és a hormon is.
De ha nagyon zavar téged, akkor válts hüvelygyűrűre, abban csak hormonok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!