Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi ideig élnek a himivarsejtek?
Általában a női szervezetben (petevezetékben) 48 óráig. de találtak mág 8 napos élő hímivarsejtet is a petevezetékben.
[link] Ezek szerint előfordult többször is, hogy az akció után akár egy héttel termékenyült meg a nő, a szeretkezés után egészen addig életben maradtak benne a hímivarsejtek, és majd csak az egy hét múlva bekövetkező ovulációkor termékenyítették meg a kiszabaduló petesejtet.
Éppen ezért vérzés után közvetlenül nem szabad védekezés nélkül közösülni, ha nem akartok babát. Tegyük fel, hogy a ciklus 7. napján közösültök, ebből akár a ciklus 14. napján is megtermékenyülhetsz és teherbe eshetsz.
Ismertem egyet, ő 97 éves korában halt meg, de nem tudom, mennyi a rekord. Biztos száz felett.
De egy női ivarsejt, (petesejt) úgy tudom, tovább él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!