Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az első szeretkezés előtt vegyek be fogamzásgátlót vagy csak elég a gumi? 17/l
Giita válaszára...
Azért amiket írsz a fogamzásgátlóról az eléggé durva és nem fedi a valóságot. Ha igaz lenne, akkor majdnem minden nő krumpli alakú, fejletlen petefészkű lenne, illetve nem lenne mert már rég belehalt volna a tabletta szedésébe.
Nem tartom helyesnek, amikor itt olyan tanácsokat osztogatnak, amik nem fedik a valóságot.
Igen, a tablettának vannak hátrányai és előnyei. Mindenkinek az a legjobb, ha mérlegeli, h melyik fogamzásgátló módszer a legmegfelelőbb és ezt úgy teszi, hogy tisztában van a fogamzásgátló módszer működésével és hatékonyságával. Más kell egy tinilánynak és más egy több gyermekes anyának.
A fogamzásgátló valóban hormon tartalmú, de ma már egyre kevesebb bennük a hormon, ha egy 20 évvel ezelőtti készítményt néznénk, akkor abban lórugásnyi hormon volt a maiakhoz képest. Nem fogsz meghalni tőle és a petefészkeddel sem lesz semmi gond, hiszen az már kifejlődött :-) de való igaz, hogy túl fiatalon, amikor még nem állt be a szervezeted hormonháztartása és a ciklusod, okozhat hormonlális problémákat. Ezért ha már szex, akkor óvszer. Ha majd idősebb leszel és állandó partnered, akkor már egyszerűbb esetleg a tabletta.
Amúgy én óvszerrel kezdtem és akkor álltam át kb. 22 évesen a tablettára, amikor egy gyárilag hibás, lyukas óvszerrel volt dolgunk (ez mondjuk már régen volt gondolom ma már a minőségellenőrzés sokkal jobb a gumiknál). SZedtem kb. 10 évig, majd amikor a gyerkőc téma szóbajött elhagytam, kivártunk fél évet és gyakorlatilag az első alkalommal, amikor élesben ügyködtünk áldott állapotba is kerültem, a második gyerkőccel ugyanígy. Jah és nem krumpli az alakom.
Kedves Kérdező!
A lényeg, h mindenképp védekezzetek, mert ami a legrosszabb és leginkább megterheli mind a szervezeted, mind a lelked az egy abortusz.
20 éves korig nem javasolt a foganzásgátló. A gumi viszont ha rendesen megtanuljátok használni elég, és betegség ellen is véd! Érdemesebb elmenni tájékoztatásra, ahol ezt megtanítják.
A gyógyszer ha orvos írja, ha nem, akkor sem véd betegség ellen, és akkor sem ajánlott fiatalon.
Giita válasza 1 jó nagy baromság, szerintem még ő sem hiszi el azt amit leírt...
Azok meg akik azt ajánlják, hogy megszakítással védekezzenek, azok meg remélem bekapnak így pár kölyköt.
Az előváladékban is lehetnek spermák, tehát a megszakításos módszer egyáltalán nem megfelelő, sőt rossz védekezési módszer. Még kipróbálásnak is sem ajánlom...hátha nem csúszik be...
"Kihúzom, de hopp 1 kicsi belement, de nem baj mert a nagyja a zsepin kötött ki!" - no comment
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!