Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Az első szeretkezés előtt...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az első szeretkezés előtt vegyek be fogamzásgátlót vagy csak elég a gumi? 17/l

Figyelt kérdés
2012. júl. 17. 12:33
1 2
 11/18 anonim válasza:
Ha jól tudom, a fogamzásgátlót 2 héttel előbb el kell kezdeni, h hasson, de amúgy elég a gumi, vagy ha a srác hírtelek kikapja :P
2012. júl. 20. 15:23
 12/18 Giita válasza:
15%
Egyáltalán ne vegyél be fogamzásgátlót. AZ műhormon, ami krumplivá vagy körtévé változtatja az alakod, leáll a petefészek, vagy ki sem fejlődik, ha elég fiatalon kezded, ha pedig majd gyereket akarsz csak újabb adag műhormon beszedésével fog sikerülni, vagy idő előtt meghalhatsz. Mindenképpen drága ár a szabadságért. Van más megoldás, nem is egy, keresd azokat, a hormontablettákat felejtsd el!!!!
2012. júl. 20. 16:46
 13/18 anonim válasza:
a fogamzásgátlót a legjobb ha nőgyógyász irja fel megfelelő vizsgálatok után,mert e nem tudod h milyen ártalmas lehet számodra,vagy kifejt e más hatást,ha tele van nyomva hormonokkal,pattanásos lehetsz,el is hizhatsz,rendszertelen lehet a menstruációd stb....Figyelj használjatok gumit az a legjobb,mindketten élvezitek és nem kelll idegeskedned,ezmellett nem tömöd magadba azt a sok szart :D
2012. júl. 22. 21:58
 14/18 anonim válasza:
0%
A fogamzásgátló tabletta nagyon sok érzékeny hormonrendszerű nőnek felborította már a hormonháztartását, és nehezítette - vagy akár el is lehetetlenítette - a későbbi várt teherbeesést! Nem javaslom, csak a gumit!
2012. júl. 22. 22:05
 15/18 anonim válasza:
100%

Giita válaszára...

Azért amiket írsz a fogamzásgátlóról az eléggé durva és nem fedi a valóságot. Ha igaz lenne, akkor majdnem minden nő krumpli alakú, fejletlen petefészkű lenne, illetve nem lenne mert már rég belehalt volna a tabletta szedésébe.

Nem tartom helyesnek, amikor itt olyan tanácsokat osztogatnak, amik nem fedik a valóságot.

Igen, a tablettának vannak hátrányai és előnyei. Mindenkinek az a legjobb, ha mérlegeli, h melyik fogamzásgátló módszer a legmegfelelőbb és ezt úgy teszi, hogy tisztában van a fogamzásgátló módszer működésével és hatékonyságával. Más kell egy tinilánynak és más egy több gyermekes anyának.

A fogamzásgátló valóban hormon tartalmú, de ma már egyre kevesebb bennük a hormon, ha egy 20 évvel ezelőtti készítményt néznénk, akkor abban lórugásnyi hormon volt a maiakhoz képest. Nem fogsz meghalni tőle és a petefészkeddel sem lesz semmi gond, hiszen az már kifejlődött :-) de való igaz, hogy túl fiatalon, amikor még nem állt be a szervezeted hormonháztartása és a ciklusod, okozhat hormonlális problémákat. Ezért ha már szex, akkor óvszer. Ha majd idősebb leszel és állandó partnered, akkor már egyszerűbb esetleg a tabletta.

Amúgy én óvszerrel kezdtem és akkor álltam át kb. 22 évesen a tablettára, amikor egy gyárilag hibás, lyukas óvszerrel volt dolgunk (ez mondjuk már régen volt gondolom ma már a minőségellenőrzés sokkal jobb a gumiknál). SZedtem kb. 10 évig, majd amikor a gyerkőc téma szóbajött elhagytam, kivártunk fél évet és gyakorlatilag az első alkalommal, amikor élesben ügyködtünk áldott állapotba is kerültem, a második gyerkőccel ugyanígy. Jah és nem krumpli az alakom.

Kedves Kérdező!

A lényeg, h mindenképp védekezzetek, mert ami a legrosszabb és leginkább megterheli mind a szervezeted, mind a lelked az egy abortusz.

2012. júl. 23. 14:24
 16/18 anonim ***** válasza:

20 éves korig nem javasolt a foganzásgátló. A gumi viszont ha rendesen megtanuljátok használni elég, és betegség ellen is véd! Érdemesebb elmenni tájékoztatásra, ahol ezt megtanítják.

A gyógyszer ha orvos írja, ha nem, akkor sem véd betegség ellen, és akkor sem ajánlott fiatalon.

2012. aug. 1. 20:52
 17/18 anonim ***** válasza:

Giita válasza 1 jó nagy baromság, szerintem még ő sem hiszi el azt amit leírt...

Azok meg akik azt ajánlják, hogy megszakítással védekezzenek, azok meg remélem bekapnak így pár kölyköt.

Az előváladékban is lehetnek spermák, tehát a megszakításos módszer egyáltalán nem megfelelő, sőt rossz védekezési módszer. Még kipróbálásnak is sem ajánlom...hátha nem csúszik be...

"Kihúzom, de hopp 1 kicsi belement, de nem baj mert a nagyja a zsepin kötött ki!" - no comment

2012. aug. 1. 21:48
 18/18 anonim válasza:
Köszönöm drága Gitta a kritikát,csak aza probléma,hogy gyógyszereészeti egyetemet fejezem idén...de biztosan te is, azért vagy ilyen tájékozott ebben a témában.Olvass csak utánna nyugottan,milyen káros a fogamzásgátló valójában...-.-
2012. szept. 6. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!