Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ha tablettaváltás közben nem...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha tablettaváltás közben nem használtunk kiegészítő védekezést nagy az esélye, hogy teherbe esek?

Figyelt kérdés

Fél évíg szedtem Lindynette fogamzásgátlót, de váltotta Symiciára. Az orvos mondta, hogy egy hétíg máshogy is kell védekezni, mert a két gyógyszernek más a hatóanyaga. Szedtem 3 hónapíg a Symiciát, és most véletlenül megint Lindyt írtak nekem, és azt is kezdtem el szedni, nem is figyeltem hogy másik gyógyszer, annyira megszoktam, hogy előtte azt szedtem. Most szedem 1,5 hete és most jöttem rá, hogy nem is ezt kéne szednem.... Elvileg egy hét alatt kielakul a védelem, de ezalatt az egy hét alatt 2x voltunk együtt, kiegészítő védekezés nélkül. Lehetséges hogy azalatt az egy hét alatt még hatott a másik gyógyszer? Nagy az esélye a teherbeesésnek?

Köszönöm a válaszokat!

2012. júl. 15. 20:36
 1/8 tomaszcool ***** válasza:
Az esély az megvan, de nem hiszem hogy komolyan aggódnod kellene. Persze ez attól is függ, hogy a párod belédélvezett-e, vagy az ejakuláció után folytattátok-e az aktust, úgy gondolom ezek megnövelhetik a teherbe esés esélyét ilyenkor főleg.
2012. júl. 15. 20:40
 2/8 anonim válasza:
Nagyon kicsi az esélye. Én is Lindynette-ről váltottam Symiciára, semmi mást nem használtunk, és nem lettem terhes. Nem múlik el olyan gyorsan a gyógyszer hatása. Idő mire kiürül a szervezetből.
2012. júl. 15. 20:41
 3/8 anonim ***** válasza:

minimális az esélye annak hogy teherbe ess. én attól féltem mindig hogy terhes leszek,mert előfordult hogy 5 napi adagot is kihagytam, nem vettem be., de azalatt is védett így később jött meg, tudtam nyújtani kicsit.

már 8 hónapja abba hagytam a gyógyszert,babát szeretnénk,de még nem jött össze....sajnos.

2012. júl. 15. 20:42
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen, belém is élvezett, és még 1-2 percíg folytattuk is az aktust.
2012. júl. 15. 20:43
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Most megnyugodtam nagyjából, nagyon stresszelek ezen egész nap :S

19 éves vagyok, most fogok továbbtanulni, szóval én még nem szeretnék babát :)

2012. júl. 15. 20:44
 6/8 tomaszcool ***** válasza:
Ez teljesen nyilvánvaló. Ha biztosra akarsz menni, akkor menjél el nőgyógyászhoz, vagy vannak egyes nődokiknak fórumaik, ahol gyorsban fel lehet tenni 1-1 kérdést. Ott talán szakszerűbb választ kapsz.
2012. júl. 15. 20:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Én is 19 vagyok, továbbtanulok és évek óta Symiciát szedek. Most a 7 napos tablettaszünetem után nem tudtam a saját gyógyszerem beszedni, mert az ünnepek alatt nem volt se rendelés, se gyógyszertár. Így kénytelen voltam 3 napig Mercilont szedni, utána már folytattam a saját gyógyszeremmel...Szerintetek így is véd a gyógyszer?
2015. jan. 2. 21:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Valaki?
2015. jan. 4. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!