Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
3 hónapja lejárt fogamzásgátló tablettát kaptam az orvostól. Ettől függetlenül hatni fog?
június elején elmentem nőgyógyászhoz fogamzásgátló tablettát felíratni (eddig még soha nem szedtem ilyet) és KAPTAM tőle egy 3 havi dobozt. június 27.-én el is kezdtem szedni, tegnap előtt volt 2 hete, hogy szedem, és ma észrevettem, hogy már áprilisban lejárt a felhasználhatósága.
az orvos azt mondta, hogy amikor elkezdem szedni a gyógyszert, 2 héttel később már hatni fog a gyógyszer.
Semmi gond, 3 hónap még nem okoz gondot.
Ettől függetlenül még hatni fog, vagyis kellene neki.
De az sem kizárt hogy csökkent a ható képessége, úgyhogy nem árt mellette védekezni mással is.
Szerintem egyértelműen okozhat gondot, nem véletlenül van rajta lejárati dátum.
Menj vissza minél hamarabb az orvoshoz, és dugd az orra alá a gyógyszert, hogy írjon fel rendeset. Addig pedig mindenképpen alkalmazzatok kiegészítő védekezést!
Lejárt gyógyszert nem szedünk be. Ez alap. Vagy legalábbis annak kellene, hogy legyen.
Sose tudhatod, hogy miként reagál rá a szervezeted.
Tavaly 1 hetet feküdtem allergia miatt a kórházban, láttam pár szép dolgot.
Ott is volt olyan, aki lejárt gyógyszer miatt került be. Majdnem megfulladt, s felpuffadt az arca, de olyannyira, hogy a szemein nem látott ki.
Az utolsó válaszolónak nagyon igaza van,jobb lenne ha visszavinnéd,és reklamálnál,ez nem játék!
Szerintem is okozhat gondot,hogy lejártat szedsz.
Most egy teljesen más saját tapasztalatot hozok fel neked:kaptam anno egy olyan szemcseppet,ami aznap járt le,hogy megkaptam,de már annyira fájt a szemem,hogy nem mentem el megint másikért,kétszer annyi idő után hatott csak mint kellett volna....mondjuk az volt a szerencse,hogy hűtőben tartós gyógyszer volt,így talán itt még nem jelentett akkora gondot,hogy lejárt....DE! a fogamzásgátló nem az a fajta tabletta,aminél erre nem kell odafigyelni!!!
köszönöm a válaszokat!
a gyógyszert csak a nőgyógyászhoz tudom visszavinni, mert ugye TŐLE KAPTAM! nem kellett fizetnem érte, belenyomta a kezembe, hogy ezt szedjem. szóval csak az ő hibája lehet. nem szoktak csak úgy ingyen adogatni ilyen drága gyógyszert, mert ugye ez a gyógyszer tudomásom szerint ilyen 5-6 ezer forint körül lehet..
és én azt is hallottam, hogy, ha például lejárt fogamzásgátlót szedek, akkor a májamat is tönkre teheti, meg igen a hatóanyaga csökken nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!