Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi sperma kell a (természetes úton történő) teherbe eséshez?
Azt hallottam, hogy ha egy férfinak kevés az egészséges spermája, akkor természetes úton nem tud gyermeket szülni.
Ezzel ellentmondani látszik a "kiszállásos módszer" elleni érv, mely szerint a nő már a vágy cseppjeitől is teherbe eshet.
Azért gondolkodom ezen, mert pár napja lefeküdtem a barátnőmmel és óvszerrel védekeztünk.
Attól félek, hogy ahogy felraktam a gumit, valamennyi sperma rákerülhetett a gumi külső részére. (Valamennyi előváladék már kijött belőlem, és akár az ujjamról, a combomról vagy a lepedőről is rákerülhetett az óvszer külső részére valamennyi sperma.)
Úgy tudom, hogy a hüvely savas kémhatása megöli a spermákat, ha azok a kilövelléskor nem jutnak elég mélyre.
Meg azt is hallottam, hogy akár egy ujjazástól is teherbe lehet esni, ha valamennyi sperma kerül az ujjakra.
Ennyi bevezető után jöjjön a konkrét kérdés:
Ha megfogom a makkomat, amin volt egy kis előváladék, (a kezemet beletörlöm a lepedőbe,) és a spermás (spermás ez egyáltalán?) kezemmel felhelyezem a gumit, amivel utána közösülünk, van-e reális esélye a teherbe esésnek?
Mennyire kell figyelni az óvszer tisztaságára? Ugyan úgy az is megtörténhet, hogy a farkam vége hozzáér a combomhoz az óvszer felhelyezése előtt és utána is, és így szintén kerül rá sperma. Vagy ugyan ezt a combok helyett a lepedővel.
Szerintetek jogos az aggódásom?
Nem tudtok egy olyan oldalcímet, ahol az ilyen kérdésekkel részletesen, nevesített orvosok foglalkoznak? (Nagyon jó ez az oldal is, csak az vele a bajom, hogy mindenki név és következmények nélkül írogathatja és írogatja is a félértesüléseit. Ne értsetek félre, nem sértésnek szánom, de könnyen előfordulhat itt, hogy bizony vak vezet világtalant. Nem tudom, hogy ki a diplomás orvos és ki a 14 éves "mindenttudokmertolvasomaBravót"-típus. Ez persze a két véglet volt. :D)
Mindenkinek szép napot kívánok!
Ha valakit érdekel, találtam még egy oldalt, amiben számszerű adatokat is ír egy szexológus:
Tehát eszerint legalább egymillió ép ondósejt kell.
Félreértettél. A gumi a tablettánál drágább hosszú távon, nem a megszakításos közösülésnél. A megszakításos közösülés rövid távon nagyon olcsó, hosszú távon viszont rohadt drága.
(Gyermek felnevelése, óvodába iratása, iskoláztatása, tankönyvek, egyetem, főiskola, stb...)
A megszakításos módszer nem védekezés. Én óvszerrel védekeztem, és még így is félek az esetleges előváladéktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!