Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Muszáj a menstruáció első...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Muszáj a menstruáció első napján elkezdeni a fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés

A menstruációm júni 15-én jött meg, utána mentem egy nőgyógyászhoz gyógyszer felíratni (először!). Azt mondta, hogy a következő menstruációm első napján vegyem be az elsőt tablettát. Nekem kb. 30 naponta szokott megjönni, viszont most (nem tudom miért) 21-22 nap után jött meg. Illetve nem tudom, hogy megjött-e, mert nem is fájt a hasam (pedig NAGYON szokott), és nem is az az igazi vérzés (nagyon kevés vér meg barnaság is). De olyan csekély ez is, hogy nem tudom, hogy menstruációnak vegyem-e. Ma van a 3. napja, hogy ez az állapot tart (lehet, hogy már el is múlt), és nem tudom, hogy elkezdhetem-e szedni.

Azt még fontos hozzátennem, hogy a tablettát csak másodsorban használnám fogamzásgátlásra. (elsősorban a kibírhatatlan görcsölés megszüntetése a cél, no meg persze majd lassan ideális lesz a szex téma is)

Tehát: azt szeretném megtudni, hogy baj lenne-e illetve nagyon felborítaná-e a szervezetemet, ha ma venném be az első tablettát.

2009. júl. 8. 19:52
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
A menstruáció indítja el a peteérés folyamatát, ezért számolják a ciklust a menstruáció elsö napjátol. Ezért kell az elsö napon beszedni a gyógyszert legelöször. 2-3 nap nem baj. Ha úgy gondolod tudsz még egy hónapot várni akkor várj, hátha csak köztes vérzés volt. Ha elakarod kezdeni most nem lesz nagy baj, de sex ne legyen minimum egy hónapig, mert lehet még volt vagy lesz peteérésed. Szóval ha nem sürgös várj egy hónapot, vagy ha megjön rendesen akkor kezd el szedni, ha meg most kezded el akkor sexxel várj minimum egy hónapot.
2009. júl. 8. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!