Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen tapasztalataitok vannak az általatok szedett fogamzásgátlókkal kapcsolatban? Előnyök-hátrányok?
Nekem segített,mert nagyon erősek voltak a görcseim a menstruáció első napjaiban,gyakran hánytam,elájultam.4 évig szedtem,de az utolsó 1 évben mellékhatásként állandóan gombás fertőzésem volt,nem lehetett semmivel kikezelni,több orvosnál is jártam ezzel.Diétáztam,óvszert is használtunk,mégis újra és újra jelentkezett a gomba,szóval egyértelműen a fogamzásgátló miatt volt,úgyhogy most abbahagytam a szedését.Előny még,hogy kevesebb volt a pattanásom,reméljük ezek most nem térnek vissza :) Meg sokkal jobb érzés volt óvszer nélkül együtt lenni a barátommal,kényelmesebb is szerintem a tabletta.
22/L
1 éve szedem kb elmúltak a pattanásaim és mindig napra pontosan jön meg. Káros mellékhatást nem igazán vettem észre. Nem is híztam tőle.
Am elsőnek: pár évente szüneteltetni kell a fogamzás gátlót, lehet azért voltak a fertőzések, mert olyan régóta szedted már folyamatosan.
Több nőgyógyászt is felkerestem és egyik sem ajánlotta,hogy abbahagyjam a fogamzásgátlót.Az egyikük szerint ráadásul akkor biztos teherbe esek,mert annyira megszoktam,hogy nem jut majd eszembe az óvszer az aktus előtt...Kösz a bizalmat :)
Szóval most minden tiltás ellenére saját felelősségre hagyom abba szedést.
az első voltam
Pozitívumok:
Fogamzásgátló mellett már sosem fáj kicsit sem a vérzésem, rövidebb ideig tart, és a mennyisége is törtrésze a menstruációmnak. Teljesen kiszámítható, mivel nagyon pontosan érkezik a vérzés. Nagyon romantikus természetes módon, gát nélkül együtt lenni a párommal, akármilyen spontán helyzetben is. És még a mellem is megnőtt kicsit. Ez a legbiztonságosabb védekezési módszer (1000 rendeltetésszerűen szedő nőből csak 3 esik teherbe).
Negatívumok:
Sokat kell sorban állni az orvosnál gyógyszerért minden alkalommal. Ezenkívül felerősödött a PMS-em, és elviselhetetlenebb vagyok a vérzés előtti pár napban, ami régebben nem volt ilyen egyértelmű. És néha félek az esetleges trombózistól, mert nagyon sok eset előfordul a fogamzásgátlót szedő fiatal nők körében.
Összességében: egyetem alatt szedem, míg semmiképpen sem tudnék gyereket vállalni, utána pedig elhagyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!