Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Diane 35 vagy Marvelon?...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Diane 35 vagy Marvelon? Melyik jobb? Kis segitseg jol jonne

Figyelt kérdés
Ket kulonbozo orvosnal jartam, mert a menstruaciom ngyon rendszertelen. Mindketten mas gyogyszert irtak fel. Szerintetek melyiket erdemesebb szedni? Vannak mar tapasztalatok? Nem hosszutavra tervezem csak 3-4 honap amig beall rendesen megint. Es ha pl diane-t szednek akkor az mennyi ido utan ved a teherbeesestol? Mert olvastam olyat, hogy igazabol nem fog.gatlo, az csak amolyan mellekhatasa...Kis segitseg jol jonne
2009. júl. 7. 21:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Mióta menstruálsz, és mióta rendszertelen? Nem tudom, ki mondta neked, hogy a Diane35 nem fogamzásgátló, de az illető tévedett. A Diane igenis fogamzásgátló, az alacsony hormontartalmúak közé tartozik.

[link]

És a Marvelon is fogamzásgátló: [link]

Először döntsd el, hogy fogamzásgátlót akarsz-e szedni, vagy sem. Hány éves vagy? Mert 16 éves kor előtt nem javallott a szedése. A másik dolog pedig, hogy a fogamzásgátló szedése NEM teszi rendbe a menstruációdat. Azért, mert a fogamzásgátló egy mesterséges rendszert hoz létre, és a szedése alatti szünetben nem menstruációd van, hanem megvonásos vérzésed. Ami azt jelenti, hogy az abbahagyása után elképzelhető, hogy ugyanolyan rendszertelen lesz a vérzésed.

Az orvosok megvizsgáltak? Laborvizsgálatot (vérvétel) végeztek? Mert ilyenek nélkül nehogy kiváltsd a gyógyszert. Menj el egy olyan orvoshoz, aki alaposan kikérdez, laborra küld stb.

2009. júl. 7. 21:28
 2/7 anonim ***** válasza:
beáll ha tablettát kezdesz szedni, aztán abbahagyod, és újra rendszertelen lesz. ennek semmi értelme. válaszd a kisebb hormontartalmút, és nehagyd abba, jólfog majd jönni, ha lesz egy barátod.
2009. júl. 7. 21:53
 3/7 anonim ***** válasza:
Még valami: ha nincs stabil párkapcsolatod, ne kezdd el szedni a tablettát. A tabletta ugyanis a terhesség megelőzésére való, a nemi úton terjedő betegségeket nem akadályozza meg. Ezért szokták olyanoknak ajánlani, akik stabil párkapcsolatban élnek.
2009. júl. 7. 22:07
 4/7 A kérdező kommentje:
20 eves vagyok, es 2 es fel eve elek stabil kapcsolatban. Nogyogyasz ajanlotta mindkettot..
2009. júl. 8. 07:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem az a kérdés, hogy ajánlotta-e, hanem hogy voltál-e laboron, mielőtt felírta/ajánlotta.
2009. júl. 8. 10:17
 6/7 anonim válasza:

Nekem a doki diane-t irt fel 3 honapra mert rendszertelen volt a mensim.Igaz elotte elkuldott vervizsgalatra is.

Szerintem ha nem vegeztek hormonvizsgalatot akkor menj el meg egy masik dokihoz is.

2009. okt. 2. 08:36
 7/7 anonim válasza:
Az elsőnek üzenem,hogy nagyon el vagy tévedve!A Diane 35 fogamzásgátló hatással is rendelkező gyógyszer ami hormonális problémákra van(mint a nagyon pattanásos bőr vagy szőrösödés)Ez az egyik legmagasabb hormontartalmú készítmény!
2010. jan. 21. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!