Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló, nőgyógyász. Mi, merre, mennyi, hogyan?
Szia,
TAJ,lakcím,személyi kell :)
Megkérdezi miért jöttél, mit szeretnél..
Rutin nőgyógyászati vizsgálat keretében megkérni,hogy fel a székbe, megtekinti a szeméremtestet, betekint colposcoppal, és leveszi a cytológiai mintavételt. Ezt követően minden évben menj méhnyakrák szűrésre!
Normálisabb helyeken vért vesznek tőled, hogy megnézzék a hormonszinted, és ez alapján javasol/ír fel tbl-t..
Rosszabb helyeken megkérdezik,mit szeretnél szedni.. :S :S
- mindkettővel találkoztam ezért merem leírni-
Receptet kapsz, ami 3havi adagot tartalmaz..
Elég széles árkategórián mozognak..
Ha nem 7-8ezret akarsz rászánni, nyugodt szívvel közöld a nőgyógyásszal, hogy neked a három havi gyógyszerre X-össeget tudsz rászánni, és kérd meg,hogy ezt vegye figyelembe.
Mikor elkezded szedni figyeld magad, mint pl. testsúly, szőrzet, izzadás, egyebek.. Ha valami "nemnormálisat" tapasztalsz, nyugodtan menj vissza a nőgyógyászhoz és mondd el,hogy számodra ez nem a kívánt hatást nyújtja..
Ügyelj arra, hogy ez recept köteles gyógyszer, mielőtt lejár a 3hónap menj el a nőgyógyászhoz és írasd fel a következő 3havi adagot, vagy ha jófej a háziorvos akkor ő is felírja :)
Remélem segítettem.
köszönöm a válaszokat :)
és érdemes azt az x ezer forintot rákölteni ha magánrendelésre megyek? kicsit tartok a mellékhatásoktól, meg a környezetben most lett valaki tabi mellett terhes(antibiotikumot szedett mellette és elvileg azért), de nyilván a helyes használata mellett csak nem lesz ilyen remélem.
Magánrendelésen se látnak el jobban, mint szakrendelésen, ott is ugyanolyan tbl-kat tudnak felírni, de ahogy gondolod.
Előttem már leírták, hogy tbl. mellett is lehet teherbe esni kis %-ban és persze sok egyéb mellékhatása is van, de ettől függetlenül a PI:0,5-5 (pearl index, adott készítmény hatékonysága, 100ből hány esik teherbe az alkalmazott készítmény mellett) alapján a hormonális fogamzásgátlás a legmegbízhatóbb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!