Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Abortusztablettáról mi a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Abortusztablettáról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Mellékhatása van? Mennyibe kerül? Nem támogatott tabletta.

Csak elég ha a nőgyógyásztól kérem rá a receptet? Vagy mi a menete?

2012. máj. 25. 09:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Még nem hozták forgalomba, van még hátra valamilyen procedúra amit éppen csinálnak. Ez ugyanúgy működik mint a sima abortusz. Be kell feküdni és ott adnak ilyen tablettát ha ezt választod. Olyat nem lehet, hogy te kiváltod és otthon beveszed.
2012. máj. 25. 10:12
 2/9 anonim ***** válasza:

Az a baj vele, hogy a nők többségének erről a kifejezésről valami olyasmi jut eszébe, hogy beveszi a tablettát és pikk-pakk nem lesz terhes.

A valóságban órákig tartó görcsöléssel, vérezgetéssel jár, ráadásul nagyon sokszor nem ürül ki teljesen az embrió/függelékei, ezért befejező kaparás is kell...

És ezt is csak kórházi bennfekvés mellett lehet alkalmazni.

Vagyis szerintem a "hagyományos" abortusz jóval kisebb trauma mind testileg, mind lelkileg.

2012. máj. 25. 10:46
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat még annyit hogy ennek is ugyanaz a menete mint a rendes abortusznak? Tehát nőgyógyász megvizsgál, és utána vérvétel, meg vizsgálatok majd elküld a védőnőhöz és neki is engedélyeztetni kell?

És mennyibe is kerül?

2012. máj. 25. 11:47
 4/9 anonim ***** válasza:

Két tabletta ez , nem egy. Az egész folyamatot orvos követi nyomon, de nem egy napig tart, sokszor napokig! Az első tabletta megszakítja a terhességet, a baba nem kap több "táplálékot", mesterségesen elvágja az "utat". A második tabletta leválasztja a méhnyálkahártyát. Ha teljes a kiürülés, akkor nem kell műszeresen befejezni, de van rá esély, hogy mégis szükség lesz rá. Árat még nem lehet tudni, egyelőre csak elfogadták, hogy bejöhet az országba, többet még nem tudni.

Ez is abortusz. Időben tovább tart, mint a manuális. Lelkileg meg... gondolom tökmindegy. Egy ember halála (és ezen a ponton megállok, ez a rész már nem volt kérdésed).

2012. máj. 25. 15:52
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem pozitív, ha a nőnek van választási lehetőség az abortusz MÓDSZERÉT illetően, persze kellő felvilágosítás után az előnyök és a kockázatok tekintetében.

Egyébként az abortusz regisztrálási folyamata és ára ugyanannyi, mint a hagyományos módszernél.

2012. máj. 26. 14:50
 6/9 anonim ***** válasza:

Abortusztabletta??

Nem az esemény utánira gondolsz?

2012. máj. 28. 12:58
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem, nem esemény utáni, van ilyen alternatív megoldása az abortusznak. Számos európai országban és Amerikában is használják már, mert sokkal kevesebb szövődménnyel jár, ami a következő terhességeket illeti. Értsd: kisebb az esélye egy későbbi meddőségnek.

Ha úgy alakulna, hogy nem tudok vállalni egy terhességet, én a fent leírtak miatt mindenképp ezt választanám. Másik kérdés, hogy nem nagyon tudok ilyet elképzelni, de sosem lehet tudni.

Kórházi ellenőrzés mellett adják, valóban hosszú vérzéssel jár (ált 1 hét, de kirívó esetben akár egy hónap, nyilván nem fájdalommentes, de jobb mint a művi abortusz). Az első 10 hétben lehet alkalmazni, tehát gyorsan el kell menni orvoshoz. Viszont még nincs forgalomban, csak az orvosi kamara megadta az engedélyt. Ha a politika is beszáll a játszmába, akkor még jó néhány hónap, mire sor kerül az első alkalmazásra.

Az Alfa szövetség (és a KDNP) épp a kevésbé fájdalommentes mivolta miatt tiltakozott a múlt héten a tabletta bevezetése ellen, mert azt akarják, hogy a nők szenvedjenek meg, ha már nem hajlandóak megszülni a gyereküket. Nem mellesleg főleg férfiak álltak ki eme vállalhatatlan vélemény mellett, de mindegy.

Ha van rá mód, hogy csökkentsük a fájdalmat, miért ne tegyük meg.

24/N

2012. máj. 28. 13:18
 8/9 anonim ***** válasza:
Ugyanazt az utat kell végig járni mint a hagyományos abortusznál. A csekket is ugyanúgy be kell fizetni. Azon kívül, hogy mennyit fizetsz a tablettákért meg a kórházi ellátásért, passz. Az elsőt odaadja a nődoki, hazamész, beveszed. 1-2 nap múlva visszamész beadják a másodikat, befekszel, és kezdődhet a tortúra. Ez a módszer csak a terhesség 9. hetéig alkalmazható. És a vérzés is tovább tart. Lelkileg is megterhelőbb, mert saját magad ölöd meg a magzatod az első tablettával.
2012. máj. 28. 13:48
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem vagyok büszke rá, de már volt egy abortuszom, és ha akkor meg lett volna a lehetőségem választani akkor is a műtétet választottam volna. Nekem nagyon nem tetszik ez az abortusztabletta, de lehet hogy csak önző vagyok és nem akarok hetekig vérezni és görcsölni.
2012. máj. 29. 21:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!