Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Havi adag elfogyasztása után...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Havi adag elfogyasztása után bele lehet-e kezdeni rögtön az új levélbe?

Figyelt kérdés
2 hét múlva el fog fogyni a gyógyszerem (Volina), amire 4-5 nap múlva menstruálni kezdek. Ez az időpont viszont elég "rosszkor" jön nekem, mert egy fontos eseményen kell megjelennem. Szabad olyat csinálni, hogy amint elfogyott a gyógyszer, rögtön elkezdem a következő adagot is szedni, anélkül, hogy kivárnám azt az egy hetes szünetet?
2012. máj. 11. 14:58
 1/9 anonim ***** válasza:
biztos, hogy fogsz majd kapni negatív válaszokat de igen szabad. egy évben max egyszer, de tudnod kell, hogy előfordulhat, hogy ennek ellenére mégis megjön vagy csak pecsételő vérzésed lesz.
2012. máj. 11. 15:02
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Akkor inkább hagyom, ha úgy is megjöhet, akkor végül is mindegy. Inkább nem teszem ki felesleges herce-hurcának a szervezetem! :)
2012. máj. 11. 15:06
 3/9 anonim ***** válasza:
pár napig még szedheted és utána is hagysz szünetet, így kitolod a vérzés kezdetét, de ezt pontosan ki kell számolnod. én ugyan ezt szedtem, és a szalagavató környékén játszottam ezt el. semmi bajom nem volt.
2012. máj. 11. 15:17
 4/9 A kérdező kommentje:
És ezt hogyan kell kiszámolni? Nem vagyok ebben nagyon otthon, eddig mindig pontosan szedtem, csak most nagyon nem jókor jönne meg :(
2012. máj. 11. 15:23
 5/9 anonim ***** válasza:
kikalkulálod, hogy az utolsó bogyó után mikor jön meg, és annyival szeded tovább, ameddig neked jó.és utána jön a 7 napos szünet.
2012. máj. 11. 21:42
 6/9 anonim ***** válasza:
Én is kipróbáltam ezt a módszert.Nem is jött meg,utána is minden rendben volt,de tényleg csak egy évben egyszer szabad alkalmazni.Egyébként én végig szedtem a következő levelet is és utána tartottam meg a hét napos szünetet a harmadik levél előtt.
2012. máj. 11. 22:01
 7/9 anonim ***** válasza:

első vagyok

kicsi az esélye hogy ugyanúgy megjön, csak gondoltam figyelmeztetlek előtte. én is csináltam már egyszer nekem nem volt se pecsételés se semmi. Amerikában állítólag a nők több levelet is beszednek így egymás után hogy ne jöjjön meg a menzeszük, de hangúlyozom, évente max egyszer mert azért csinál kavarodást ott bent.

2012. máj. 11. 22:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Lányok! Mi a fenének van a betegtájékoztató? Arra, hogy ahelyett egymás félinformációi, helytelen tanácsai szerint cselekedjetek?

Nesze neked betegtájékoztató:

[link]

Azt NE tedd, amit az 5-ös javasolt! Helytelen! Ráadásul ha így teszel, lesz egy csonka leveled, ami nem lesz elég a következő hónapra (=nem lesz elég ahhoz, hogy védjen).

A kiírásban feltett kérdésedre válaszolva:

1) - Igen, szedheted szünet nélkül. Egy évben egyszer belefér.

"Mi a teendő, ha késleltetni akarja a menstruációs ciklust

Késleltetheti a menstruációs ciklust (a megvonásos vérzést), ha a tablettamentes időszak helyett azonnal megkezdi egy új csomag Volina szedését. Addig késleltetheti a menstruációját, ameddig akarja, de nem tovább, mint a második csomag vége. A második csomag szedése alatt előfordulhat pecsételés (vércseppek vagy foltok) vagy áttöréses vérzés. A szokásos 7 napos tablettamentes időszakot követően folytassa a következő csomag szedésével."

2 - Vagy egy kicsit előrébb is hozhatod úgy, hogy a 7 nap szünet helyett kevesebbet tartasz.

"Mi a teendő, ha meg akarja változtatni a havi vérzés kezdetének első napját

Ha az utasítások szerint szedi a tablettákat, a menstruációja/megvonásos vérzése nagyjából ugyanazon a napon fog kezdődni a tablettamentes időszak alatt. Ha meg akarja változtatni ezt a napot, ezt a tablettamentes időszak lerövidítésével (de sohasem annak meghosszabbításával!) teheti meg. Ha például a menstruációja általában péntekenként kezdődik, és ezt keddre (3 nappal korábbra) akarja változtatni, az új csomag szedését a szokásosnál 3 nappal korábban kell elkezdenie. Ha nagyon lerövidíti a tablettamentes időszakot (például 3 napra vagy rövidebbre), előfordulhat, hogy nem jelentkezik vérzés ebben a tablettamentes időszakban. Ezt követően pecsételést (vércseppecskéket vagy foltokat) vagy áttöréses vérzést észlelhet."

Nőgyógyász mellett dolgoztam.

28/N

2012. máj. 11. 22:07
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi lányok a válaszokat! Inkább szedem normálisan, az a biztos :)
2012. máj. 18. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!