Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után görcsölés, azonnali menstruáció. Normális?
Sziasztok!
Párommal közösen eldöntöttük, hogy abbahagyom a fogamzásgátló szedését (Lyndinette 20), mivel többet ártott mint használt. 6 napja hagytam abba, ciklus közben. Rá 2 nappal azonnal jelentkezett a "havibaj" erős görcsök kíséretében, holott ez csak több mint 2 hét múlva lenne esedékes. 3 napja folyamatosan görcsölök. Normálisak a tünetek? Ezután csak rendszertelenül fog megjönni? Valakinek vannak hasonló tapasztalatai?
A fogamzásgátló tabletta úgy működik, hogy amíg szeded, addig folyamatosan fenntartja a hormonszintet, ami fenntartja a nyálkahártyát.
Ha abbahagyod (pl. a 7 napos szünetben), akkor csak azért jön meg a vérzés, mert nem adagolod a hormont, így a hormonszint leesik és erre úgy válaszol a tested, hogy leválik a méhnyálkahártya.
Igazából ez nem is menzesz, sőt, semmi köze sincs a te saját ciklusodhoz, csak a tabletta irányítja.
Teljesen normális, hogy abbahagyás után azonnal megjön, az lenne a fura, ha nem jönne meg.
Igaz én nem szedtem soha fogamzásgátlót, de szerintem csak az egész levél beszedése után lehet szünetet tartani.
Mellesleg, benne van a pakliban, hogy fogamzásgátló után rendszertelen, vagy éppen meg sem jön.
Köszönöm szépen a kielégítő választ! Sajnos későn jutott eszembe, hogy végig kellett volna szednem a levelet.
Remélem egy idő múlva minden visszaáll a régi kerékvágásba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!