Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mit tegyek most? Előfordulhat,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Evanzevonse kérdése:

Mit tegyek most? Előfordulhat, hogy teherbe estem?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Nekem olyan problémám van, hogy a múlt héten szerdán múlt el a menszeszem. Kb. 1,5 éve szedek fogamzásgátlót (Lindynette). Csütörtökön be is szedtem az első szem gyógyszerem, de véletlenül elfelejtettem bevenni a 2.és 3. szem gyógyszert, tehát pénteken és szombaton. Nem tulajdonítottam neki nagy ügyet, mert máskor is volt már hogy kihagytam 1 szemet, de ilyen még sosem volt, hogy a legelső héten, de nem nagyon foglalkoztam vele és vasárnaptól kezdve szedtem tovább. A párommal pénteken, vasárnap és hétfőn is együtt voltunk, természetesen mint ahogy eddig most sem védekeztünk más módszerrel. Tegnap és Tegnap előtt furcsán éreztem magam, rossz volt a közérzetem, hangulatváltozásaim vannak szédültem. Ma reggel megint szédültem és ma már hányingerem is lett, elmentem a wc-re és sugárban kijött belőlem a reggeli kávém. Olvastam hogy a legveszélyesebb, ha az első héten hagyja ki valaki a gyógyszert..főleg egymás után 2x. Szerintetek előfordulhat, hogy teherbe estem? Csináltassak tesztet? Ha igen mikor? Várjak még vele? Abba kellene hagynom a gyógyszert vagy nem?

Előre is köszi a választ.

2012. ápr. 4. 13:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Az ilyesmik miatt nem 100%-os a tabletta fogamzásgátló hatása.

Máskor alkalmazzatok kiegészítő védekezést akkor, ha kihagysz egy gyógyszert!

Egy hét múlva csinálj tesztet, most még nem valószínű, hogy kimutatná a terhességet. Viszont addig is a helyedben leállnék a gyógyszerrel, mert ha terhes vagy, ez nem tesz jót a kisbabádnak.

2012. ápr. 5. 10:20
 12/15 A kérdező kommentje:
Tegnap csináltam egy tesztet és negatív lett, úgyhogy szerintem nem vagyok terhes :/ Köszi a válaszokat :)
2012. ápr. 5. 10:55
 13/15 anonim ***** válasza:

Ha az elmúlt vasárnapról beszélsz, a teszt még nem mutathatja ki.

"A beágyazódás a megtermékenyüléstől számított 7-8 napon belül kezdődik és több napos folyamat, de ekkor már elkezdődik a hCG termelődése, így a vérben már jelen lehet. A beágyazódás befejeztével a hCG hormon szintje rohamosan emelkedik (minden 48-72 órában megduplázódik). A 12-14. napon már a vizeletből is kimutatható az otthoni terhességi tesztekkel. Ennél korábban azonban nem érdemes próbálkoznod, mert az otthoni tesztek érzékenysége nem teszi lehetővé a megbízható eredményt."

2012. ápr. 5. 11:33
 14/15 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ha most addig várok..és szedem tovább a fogamzásgátlót és véletlen tényleg terhes vagyok, akkor az nagyon nem tesz jót a babának :S Lehet abba kellene hagynom a gyógyszert.. Vagy ha elmennék nőgyógyászhoz? ott megtudnák állapítani, hogy terhes vagyok-e, igaz? De tegnap reggel óta abszolut nem volt hányingerem..:S Nem értem mi van..
2012. ápr. 5. 17:24
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerintem hagyd abba a gyógyszert, aztán ha eljön az ideje, csináld meg a tesztet. Ha negatív, és újra akarod szedni a fogamzásgátlót, egyeztess az orvossal, hogy mit ajánl ez esetben.
2012. ápr. 5. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!