Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Igaz hogy ha fogamzásgátlot...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Igaz hogy ha fogamzásgátlot szed valaki akkor meddő is lehet vagy több évig nem jön össze a baba?

Figyelt kérdés

2012. márc. 27. 19:15
 1/7 anonim ***** válasza:

Erről sokat lehet vitázni. Az orvosok hivatalosan soha nem fogják beismerni, hogy a tablettának bármi káros mellékhatása lehet. Mert még mindig jobb, ha ezt szedik a nők, mintha tömegesen járnak abortuszra. Nem mellesleg kitűnő üzlet is.

A másik az, hogy 10-20 éve még nem voltak ilyen jó tabletták, akkor lehetett ilyeneket hallani. Most már elég alacsony a hormontartalmuk.

Bár az én őszinte véleményem, hogy a természet rendjébe nem lehet büntetlenül beavatkozni. Az a minimum mellékhatása, hogy a vitaminok nem szívódnak fel rendesen, abból meg aztán akármilyen betegség kialakulhat.

Én nem szedtem soha tablettát. Két félét kipróbáltam, mind a kettőtől lett valami bajom. Maradt az óvszer.

De ha szedtem volna, akkor is azért a baba előtt vártam volna biztos 1 évet, hogy kiürüljön a szervezetemből.

2012. márc. 27. 19:30
 2/7 anonim ***** válasza:
Igen igaz, mivel felborítja a hormonháztartást, ami nem biztos, hogy valaha is magától rendbe jön. Az is igaz, hogy mellrákot is okoz. Sőt még az is igaz, hogy mélyvénás trombózist, embóliát is okoz. (erre való hajlamot vérvétellel kiszűrik mielőtt szednél bármit is)
2012. márc. 27. 19:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Előfordulhat, igen.

Orvosi gyógyszertan tankönyvben is benne van, hogy a nők 2%-ánál az abbahagyás után tartós anovuláció (peteérés-hiány) jelentkezik. És ugye ha vinek nincs peteérése....

Persze ez nem jelenti azt, hogy sosem lehet gyereke, de mindenképp orvosi segítség kell.

2012. márc. 27. 23:50
 4/7 Dobzse válasza:
okozhat, de olyan kicsi eséllyel, hogy az hanyagolható...
2012. ápr. 8. 22:28
 5/7 anonim ***** válasza:

03-27 19:32

Okoz vagy okozHAT, mert rohadtul nem mindegy.

A vérvételről meg annyit, hogy nekem pl semmit nem csináltak, felírták, azt kész.

2012. jún. 25. 10:21
 6/7 anonim ***** válasza:

A maiak mar eleg alacsony hormontartalmuak, de ahhoz, hogy felnojon es gyereket vallaljon az a generacio, akik most szedik, meg kell 10 ev, majd akkor lehet kovetkezmenyeket levonni. Addig csak a korabbi tablettak tapaszalatai vannak, amikben meg tenyleg sokkal tobb hormon volt (kb mint most egy 72 oras tabi).

Alkati kerdes, de tenyleg sok mellekhatasa lehet, de az enyemnek pl minden szepen le is van irva a hasznalati utmutatora, a depressziotol a melyvenas trombozison at a meddosegig. Amugy a mellrak kockazatat pont csokkenti, nem noveli.

En szeretem, mert inkabb ez, mint az abortusz vagy a 72 oras tabi, ha szakad az ovszer.

2012. jún. 25. 10:44
 7/7 anonim ***** válasza:
A tabletta leállítja a peteérést. Sajnos előfordul, hogy ha valaki abbahagyja a gyógyszert, utána változatlanul nincs peteérése, és gyógyszeres kezelésre szorul. Az is előfordulhat, hogy több évig várat magára a baba, vagy meddőség alakul ki. De az is előfordulhat, hogy aki gyógyszert szedett, eleve meddő volt, vagy nehezebben termékenyül meg, mint az átlag (pl. masszívan dohányzik a párjával együtt, vagy örökletes okokból) s ezért a gyógyszert hibáztatja, hisz előtte nem próbált meg teherbe esni, a tabletta után meg sehogy se sikerül.
2012. jún. 25. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!