Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló antibiotikum mellett - csökkenhet a hatása?
Két hétig szedtem antibiotikumot, Augmentint, aztán Ciprinolt. Az orvos, mikor felírta a gyógyszert, megkérdezte, szedek-e fogamzásgátlót és milyet, de nem mondta, hogy csökkentené a hatékonyságát vagy kiegészítő védekezést kéne alkalmaznunk, így nem is aggódtam miatta. Viszont most, hogy holnap-holnapután meg kéne jönnie, és se görcsök, se hátfájás, kezdtem nagyon ideges lenni. A fogamzásgátló tájékoztatóján annyi volt, hogy a penicillinek csökkenthetik a hatást, és miután rákerestem, megtaláltam, hogy az Augmentin hatóanyaga penicillinszármazék. Most komolyan, ezt nekem honnan kéne tudni, ha az orvos nem mondja? Tudom, az az egy-két nap már nem sokat számítana, de ha ideges az mindig megzavarja a menstruációmat, és most nagyon ideges vagyok. Mennyi esély van rá, hogy terhes vagyok?
Előre is köszi a válaszokat!
Szia!
A fogamzásgátló papírján rajta van, hogy bizonyos antibiotikumok csökkentik a hatását. Ha nem vagy biztos benne, inkább kérdezz rá a gyógyszertárban.
Nem tudom, hogy mennyi esélyed van rá, de van. Egyik munkatársam így lett várandós és sajnos a baba nagyon betegen született, és nem is volt velünk sokáig.
Legközelebb figyelj erre oda! Ha idegeskedsz, akkor még inkább késni fog, próbálj megnyugodni! Tudom, nem könnyű. :)
Én annyit mondok,hogy semmi sem 100%.A legbiztonságosabb mindig az,ha fog.gátló mellett a párod nem élvez a hüvelyedbe...
Az esély kicsi szerintem,de aktus utáni 14.napon végzel egy tesztet és kiderül.Nem lehetetlen fog.gátló mellett sem teherbe esni.
Én amíg szedtem 7-8évig fog.gátlót volt olyan időszak,hogy havonta 1x teszteltem csakúgy a magam megnyugtatása mellett és a legtöbbször nem történt hüvelybeélvezés sem.
Igen van esélyed. De! A valódi esély ezer dologtól függ. pl: együttlétek száma, póz, stb. És az is lehet hogy a doki szándékosan írt fel olyat amik nem befolyásolják egymást. Ez is létezik.
Ha ezen idegeskedsz jobb ha veszel egy terhességi tesztet. Ha negatív megnyugszol és előbb megjön. Ha nem, arról is jobb ha a lehető leghamarabb tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!