Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
16 évesen szedhetek fogamzásgátlót? Nem lesz tőle bajom? Vagy inkább várjam meg amíg rendesen beáll a menstruációm és majd csak 18 évesen kezdjek el szedni?
Figyelt kérdés
Nem sokára megyek orvoshoz- és ha ő azt ajánlja , hogy szedjek akkor szedjek? Nem lesz tőle nagy bajom? Annyi mindent hallottam már... :S2009. jún. 3. 14:32
1/9 anonim válasza:
Szerintem várd meg, amíg rendesen beáll a menszeszed. Élsz rendszeres nemi életet?
Lehet, hogy szednéd évekig, aztán ha abbahagyod, lehet hogy csak rásegítéssel fogsz újra rendesen menstruálni. Nem érdemes ilyen fiatalon elkezdened hormonokkal bombázni magad.
2/9 anonim válasza:
Annak kell hinni, amit hozzá értő ember mond, mondjuk a nőgyógyász. Nem?
3/9 anonim válasza:
16 évesen még bőven fejlődik a szervezet, nem lenne jó ötlet szedni...
Én majdnem 20 voltam mikor elkezdtem.
Megterheli a májat nagyon, hajlamosít az embóliára, szóval dohányozni, sok zsíros kaját enni és alkoholizálni nem ajánlatos mellette( lehetni lehet, csak annál nagyobb a valószínűsége, hogy vérrög keletkezik, bár ezekhez nem kell a fog.gátló, hogy baj legyen belőle)
kell előtte egy májfunkció és vércukor vizsgálat, vagyis vel kell menned vérvételre
4/9 A kérdező kommentje:
Igen , és félek h a gumi meg elszakad... eddig még csak gumival csináltuk- de én mindig parázok, hogy nehogy elszakadjon , ezért lenne jó a fogamzásgátló- de viszont attól meg félek h nem e korai és h milyen hatással lenne a szervezetemre és h későbbiekben nem e lenne valami gond. És a hüvelygyűrűről mi a véleményed/tek ? Gumi, fogamzásgátló v hüvelygyűrű?
2009. jún. 3. 14:43
5/9 anonim válasza:
Esetleg próbáld meg a pharmatex termékek közül valamelyiket. Abban nincsen semmilyen hormonkészítmény. Meg aztán a lényeg, hogy a ciklusodat is figyeld. www.ciklus.hu ez még hasznos lehet. Van itt a havi naptáron kívül ovulációs naptár is. Fogamzásgátlóval meg várj még egy kicsit. Persze sokan szedik olyanok, akik a te korosztályodban tartoznak, de ezt csak doki tudja megmondani mennyire lenne jó neked. Én speciel nem ajánlom.
6/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat :)
2009. jún. 3. 15:19
7/9 anonim válasza:
Figyelj!16 évesen nyugodtan szedhetsz tablettát,szoktak felírni az orvosok pattanás eltávolítására és menstruáció beállítására is.Nyugodtan szedhetsz bajod nem lesz tőle.Attól ne ilyedj meg ha az első hónapban összevissza fog megjönni a mikulás:)
8/9 anonim válasza:
16 évesen nyugodtan szedheted! Én is 16 voltam amikor elkezdtem. Mond a doktornak hogy, kímélni szeretnéd magad ezért lehetőleg egy alacsony hormontartalmú gyógyszert írjon fel! :) nálam is ez volt meg is tette + vérvétel ..stb stb :D de számolj rá hogy kb 3 hónap úgy 6000-8000 körül van!
9/9 anonim válasza:
16 évesnek mindenkeppen alacsony hormontartalmut irnak fel. en 18 voltam amikor elkezdtem szedni, es nekem is olyat adtak. arra figyelj oda h elküldjön vérvételre. ha nem küld el, akkor mondd meg neki h akkor nyugodtabb lennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!